Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Győzelemmel kezdett a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte szereplését a zágrábi világkupa-selejtezőben. Varga Zsolt együttese a szerdai nyitónapon négy gól különbséggel nyert a francia csapat ellen.

    Eredmény:
    világkupa, selejtező (Zágráb), 1. forduló:
Magyarország-Franciaország 10-6 (2-3, 4-1, 1-1, 3-1)
---------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Vámos 3, Vigvári Ve. 2, Burián, Manhercz, Német, Angyal, Pohl 1-1
 
Távoli lövésekkel és látványos védésekkel kezdődött a mérkőzés, majd a franciák kerültek előnybe fórból. Csakhamar Vigvári Vendel egyenlített szintén emberelőnyből, de aztán létszámfölényes helyzetben megint a franciák voltak eredményesek. Vámos Márton ötméteresből alakította 2-2-re az állást, végül az ellenfél ismét pontosan fejezett be egy emberelőnyt (2-3).
 
A második nyolc perc elején gyorsan jött az újabb magyar egyenlítés Burián Gergely pontos kapáslövésével. Nem sokkal később Vigvári talált a jobb alsóba, szintén kapásból, ezzel először vezettek a magyarok. Mindkét oldalon akadtak eredménytelenül zárult létszámfölényes támadások, aztán Manhercz Krisztián növelte az előnyt. Ebben a szakaszban az utolsó percben kapott először gólt a magyar együttes, Ugo Crousillat távolról bombázott az újonc Szakonyi Dániel kapujába. A végén viszont Német Toni húzta be közelről a labdát, így visszaállította kétgólos különbséget (6-4).
 
A harmadik negyed negyedik percében a magyar kapuban kötött ki a labda, a lövés azonban a támadóidő lejártának pillanatában történt, így videózást követően visszavonták a találatot, majd a következő akció lezárásaként Vámos lőtt nagy gólt távolról. Aztán az újabb szünet előtt 16 másodperccel szépítettek a franciák (7-5).
 
A negyedik szakasz közepén egy szép bejátszás után Angyal Dániel lőtt közelről gólt, majd Pohl Zoltán távoli lövése talált utat a kapuba. A franciák ötmétereshez jutottak, de Mehdi Marzouki löketét Szakonyi kivédte. Tizenhat másodperccel a vége előtt jött még egy francia gól, a meccset viszont Vámos zárta le, aki emberelőnyben lőtt a bal alsó sarokba, amikor már csak három másodperc volt hátra.
 
A zágrábi tornán a magyarok legközelebb a vb-ezüstérmes olaszokkal, majd sorrendben a japánokkal, az amerikaiakkal és az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a két legjobb csapat szerepelhet a végjátékban.
 
    A magyarok további programja:
    péntek:
Magyarország-Olaszország 18.30
    szombat:
Magyarország-Japán 20.30
    hétfő:
Magyarország-Egyesült Államok 18.30
    kedd:
Magyarország-Horvátország 18.30
 
Forrás: MTI
(2023.03.09.)