Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szakmai kudarc - idén sem szerepelhet Zelenszkij az Oscar-gálán

Az elmúlt évben Volodimir Zelenszkijt tárt karokkal fogadták a díjátadókon, a filmfesztiválokon, sőt még a New York-i tőzsdén is. Amikor azonban arról van szó, hogy a leghíresebb televíziós közvetítésen, az Oscar-gálán szeretne főműsoridőt kapni, az ukrán elnököt elutasítják – írja a Variety.

Az Akadémia immár második egymást követő évben utasította el Zelenszkijt, aki a múlt havi berlini filmfesztiválon való (virtuális) szereplése után az ABC vasárnapi Oscar-televíziós adásában szeretett volna helyet kapni. Források szerint Mike Simpson, a WME nagyhatalmi ügynöke könyörgött az Akadémiának, hogy vegyék fel a komikus színészből lett politikust, de elzárkóztak tőle. Az Akadémia nem kívánt nyilatkozni – írja a lap.
 
Zelenszkij próbálkozása az Oscar-díjkiosztó felé akkor történt, amikor a felmérések szerint az amerikaiak támogatottsága az Ukrajnának nyújtott támogatások iránt jelentősen gyengült.
 
Zelenszkij kérését, hogy szerepelhessen az Oscar-díjkiosztón, már tavaly is elutasították.
 
Akkor a források szerint azért, mert a ceremónia producere aggódott amiatt, hogy Hollywood csak azért fordít figyelmet az ukrajnai konfliktusra, mert az fehér embereket érint, míg a színes bőrűeket érintő konfliktusokat Hollywood figyelmen kívül hagyja. Hogy pontosan mi volt az oka az idei elutasításnak, egyelőre nem tudni.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.10.)