Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Nemzetközi Vívószövetség engedélyezi Oroszország részvételét a nemzetközi versenyeken

Az ukránok mindent megpróbáltak, hogy megakadályozzák, de leszavazták őket.

Az InsideTheGames portál szerint „a szavazást, amely szerint az orosz és belorusz vívóknak engedélyezik az egyéni versenyeken való részvételt „a semlegesség és az egyéni jogosultság feltételeinek betartásával”, 89:46 arányban, egy tartózkodás mellett kényelmes többséggel megszavazták”.
 
„AZ UKRÁN VÍVÓSZÖVETSÉG KÉT PRÓBÁLKOZÁSA, HOGY MEGAKADÁLYOZZA A LÉPÉST, NEM JÁRT SIKERREL” – FOLYTATTA A NEVES SPORTPORTÁL.
 
„A tagok 84:46 arányban döntöttek az ellen, hogy Oroszország és Belarusz visszatéréséről szóló szavazást kizárják a napirendről, és ugyanilyen arányban ellenezték a szavazás elhalasztását addig, amíg a két ország ellen benyújtott etikai panaszról nem születik döntés.”
 
A FIE tavaly jelentette be döntését, hogy a szövetség meghosszabbítja az orosz és belorusz sportolók világversenyeken való részvételének tilalmát.
 
2023. január 26-án Vadim Hutcajt ukrán ifjúsági és sportminiszter a Facebook oldalán bejelentette, hogy az ukrán Olimpiai Bizottság fontolgatja a 2024-es franciaországi nyári olimpiai játékok bojkottját, ha feloldják az orosz és belorusz sportolók nemzetközi sportversenyeken való részvételére vonatkozó tilalmat.
 
Az Orosz Vívószövetség (FFR) elnöke, Ilgar Mamedov tavaly év végén jelentette be, hogy a FIE illetékesei 2023. március 10-én rendkívüli ülésre gyűlnek össze, hogy döntsenek Oroszország jövőbeni nemzetközi versenyeken való részvételéről.
 
A NOB végrehajtó bizottsága 2023. január 25-i ülésén javaslatot tett arra, hogy Oroszország és Belarusz egyéni sportolói számára engedélyezzék a nemzetközi sportversenyeken való részvételt, de csak bizonyos feltételek mellett. A szóban forgó országok sportolói nem „támogathatják aktívan” Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletét, és semleges státuszban kell versenyezniük.
 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlásokat adott ki a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy tiltsák el az Oroszországból és Belaruszból érkező sportolókat a nemzetközi versenyeken való részvételtől, Moszkva ukrajnai különleges katonai műveletére hivatkozva.
 
A NOB 2022. február végén kiadott ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belorusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.
 
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.11.)