Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Férfi vízilabda-vk - Magabiztos magyar győzelem a japánok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott tíz gól különbséggel nyert a japán csapat ellen a zágrábi világkupa-selejtező harmadik fordulójában.

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 3. forduló:
Magyarország-Japán 17-7 (4-2, 4-2, 5-2, 4-1) 
---------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Vámos, Német, Fekete 3-3, Angyal, Manhercz 2-2, Molnár, Vismeg, Burián, Vigvári Ve. 1-1
 
 
Vámos Márton és a duplázó Angyal Dániel góljával 3-0-ra megléptek a magyarok, aztán a japánok ötméteresből szépítettek. Csakhamar Vámos is a második gólját szerezte, emberelőnyből volt eredményes, amire az ázsiaiak ugyancsak fórból válaszoltak (4-2).
 
A második nyolc perc elején létszámfölényben Manhercz Krisztián kapásból pattintott lövéssel vette be a japánok kapuját, majd Molnár Erik kiállítás után növelte az előnyt. Japán gólra érkezett az újabb magyar találat, Német Toni húzta be a labdát, aztán ismét zárkóztak az ázsiaiak, végül Német a dudaszó pillanatában lőtte ki távolról a bal alsó sarkot. (8-4)
 
Vismeg Zsombor sikeres ötméteresével nőtt tovább a különbség, majd Vámos centerben oldotta meg szépen a feladatát, aztán a japánok értek fel gyorsan a kapu elé és zárták le pontosan a támadásukat. Burián Gergely is feliratkozott a góllövők közé, nem sokkal később Manhercz bombázott távolról a kapuba, majd Fekete Gergő értékesített egy pontos passzot. A negyedet az ázsiaiak szépítő gólja zárta le (13-6).
A negyedik negyedben Fekete ötméterest értékesített, aztán emberelőnyből is eredményes volt, közben pedig Vogel Soma 14-6-os vezetésnél ötméterest hárított fejjel. Ezután mégis betaláltak a japánok, de aztán Vigvári Vendel és Német lőtt még gólt (17-7).
 
A zágrábi tornán a magyarok hétfőn az amerikaiakkal, kedden pedig az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a csoport két legjobb csapata szerepelhet a végjátékban.    
 
Szerdán játszották:
Magyarország-Franciaország 10-6 (2-3, 4-1, 1-1, 3-1)
Pénteken játszották:
Olaszország-Magyarország 9-8 (2-2, 2-2, 5-2, 0-2)
 
Az A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 6 (35-22), 3. Horvátország 6 (41-35), 4. Egyesült Államok 6 (39-36), 5. Franciaország 0 (22-34), 6. Japán 0 (25-43)
 
Az I-es divízió B csoportjában a spanyolok, a görögök, a montenegróiak, a szerbek, a georgiaiak és az ausztrálok szerepelnek Podgoricában.
 
A II-es divízió selejtezője május 1-től 7-ig Berlinben lesz. A döntőbe az I-es divízió hat, valamint a II-es divízió két legjobb csapata jut be.
 
Forrás: MTI
(2023.03.12.)