Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


EZREK TÜNTETTEK UKRAJNA TÁMOGATÁSA ELLEN CSEHORSZÁGBAN

Ismét ezrek gyűltek össze Prágában, hogy a cseh kormány, a magas infláció és az Ukrajnának adott támogatások ellen tüntessenek. A demonstrálók felszólították a Petr Fiala vezette jobbközép koalíciót, hogy mondjon le.

EMELLETT AZT KIFOGÁSOLJÁK, HOGY A KORMÁNY TÖBBET TÖRŐDIK UKRAJNA MEGSEGÍTÉSÉVEL, MINT A CSEHEK PROBLÉMÁIVAL.
 
A megmozdulást a tavaly alapított PRO párt szervezte, amelynek egyik legfőbb kampánytémája az ukránkérdés. Ők is azt sürgetik, hogy mielőbb vessenek véget a háborúnak, amihez akár Csehország is biztosíthatná a tárgyalások helyszínét, illetve a fegyverszállítások leállítását szorgalmazzák.
 
 
Csehország méretarányosan az egyik legfőbb fegyverszállítója Ukrajnának: lényegében már mindenféle fegyvert – tankokat, páncélozott harci járműveket, tüzérséget, légvédelmet, lőszereket – küldtek. Múlt havi összesítésük szerint a segítség összértéke megközelítette a kétmilliárd dollárt.
 
HELYSZÍNI BESZÁMOLÓK SZERINT A TÖBBEZRES TÖMEG AZT IS KÖVETELTE, HOGY SZEDJÉK LE AZ UKRÁN ZÁSZLÓT A NEMZETI MÚZEUMRÓL. A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN OLYAN, MEG NEM ERŐSÍTETT HITELESSÉGŰ FELVÉTELEK IS FELTŰNTEK, AMELYEKEN KIFEJEZETTEN OROSZPÁRTI JELKÉPEK, PÉLDÁUL A „Z”, VAGY A WAGNER-ZSOLDOSCSAPAT FELVARRÓJA IS LÁTSZANAK.
 
Januári közvélemény-kutatások szerint egyébként a cseh társadalom öt százaléka erősen oroszpárti.
 
Az év eleji felmérések arra is rámutattak, hogy a csehek egyre kevésbé értenek egyet a kormány Ukrajna-politikájával: már csak 42 százalék támogatta a tavaly őszi 58-hoz képest.
 
Csehországban egyébként februárban 16,7 százalékra lassult az éves infláció a januári 17,5 százalékról. A statisztikai hivatal szerint tavaly az utolsó negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 7,9 százalékkal, 43 412 koronára (716 298 forint) emelkedtek a havi átlagbérek Csehországban. A 15,7 százalékos infláció miatt azonban reálértékük 6,7 százalékkal csökkent.
 
Forrás: karpathir.com
 
(2023.03.12.)