Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
Paradés magyar rajt a világkupán - Gulyás Michelle aranyérmes Kairóban

Gulyás Michelle aranyérmet nyert az öttusázók idei világkupa-sorozatának első állomásán, Kairóban.

A 18-as döntőben további két magyar szerepelt: Barta Luca 14., Bauer Blanka 17. lett. Simon Sarolta nem jutott be a fináléba. A dobogóra Gulyás mellé a francia Elodie Clouvel és az egyiptomi Szalma Abdelmakszud állhatott fel.
 
A verseny kedden kezdődött a selejtezővel, a 67 fős mezőny két csoportban küzdött, az első 18-18 hely ért továbbjutást, ami mind a négy magyar indulónak összejött. Ezt követte a szerdai körvívás, melyben a tavaly vb-n ezüst-, Eb-n bronzérmes Gulyás 23 győzelemmel és 12 vereséggel nagyszerűen teljesített, Simon 17/18-cal, Barta 16/19-cel, Bauer pedig 6/26-tal zárt. Ezt az eredményt továbbvitték a csütörtöki elődöntőbe, ahol két 18 fős csoportban zajlott a verseny, és az első kilenc-kilenc hely ért finálét. A legjobb 18 közé Gulyás, Barta és Bauer került be.
 
A szombati döntőt a körvívás eredményével kezdték az öttusázók. Gulyás Michelle a szerdai teljesítményével a harmadik-negyedik helyről indult, a lovaglásban nem hibázott, a bónuszvívásban négy pluszpontot szerzett, így két szám után második volt Clouvel mögött. A 200 méteres úszásban 2:19.62 perccel a nyolcadik időt érte el, de ezzel is megőrizte pozícióját, azaz a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futást másodikként kezdhette meg. Clouvel előnye hat másodperc volt a rajtnál, az egyiptomi Szalma Abdelmakszud pedig három másodperc hátránnyal követte a legjobb magyart. Gulyás 11:52.80 perccel a negyedik időt érte el, és öt másodperccel Clouvel előtt ért célba.
 
"A technikai számokkal teljesen meg vagyok elégedve, főleg a lövészetemmel, mert szerintem nem volt még ilyen, hogy ne hibáztam volna, de tudtam, hogy erre most szükségem lesz, mert a fizikai számaim még nincsenek a toppon. Az első körben rosszulesett a futás, és el is vagyok szokva ettől a melegtől - értékelt a hazai szövetség honlapján. - Örülök, hogy ilyen összeszedetten tudtam versenyezni. A lovaglásom és a vívásom is nagyon jó volt, innentől majd a fizikai számaimra kell ráfeküdni, hogy mire kezdődnek a kvalifikációs versenyek addigra összeálljon minden."
Barta a lovaglásban, Bauer pedig a kombinált számban nyújtott kiemelkedőt, előbbi hibátlan teljesítménnyel, utóbbi 11:41.80 perccel zárta másodikként a részversenyt.
 
    Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
    női verseny:
    ------------
1. Gulyás Michelle 1403 pont
2. Elidie Clouvel (francia) 1398
3. Szalma Abdelmakszud (egyiptomi) 1392
...14. Barta Luca 1333
...17. Bauer Blanka 1295
 
 
Forrás: mti.hu
 
(2023.03.12.)