Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Több mint 150 milliárd dollárba kerül a migránsok ellátása az amerikai adófizetőknek

Több mint 15 millió illegális bevándorló él az Egyesült Államokban, akiknek az ellátása éves szinten 150 milliárd dollárjába kerül az adófizetőknek.

Az adófizetőknek mintegy 182 milliárdba került éves szinten az illegális bevándorlók ellátása szövetségi, állami és helyi szinten, derül ki az Federation for American Immigrtaion Reform (FAIR) nevű szervezet elemzéséből, ami rámutat, hogy ezt a költséget csak minimálisan kompenzálja az illegális bevándorlók 32 milliárd dollárral való hozzájárulása a gazdasághoz, így a migránsok éves nettó költsége több mint 150 milliárd dollár.
 
Másképpen fogalmazva, az illegális bevándorlók és az Egyesült Államokban született gyermekeik minden egyes adófizetőnek évente közel 1200 dollárjába kerülnek. Kiemelik, hogy az illegális bevándorlás költségei az egekbe szöktek 2017 óta, amikor az éves költséget 116 milliárd dollárra becsülték. Tavaly óta pedig a költségek 7 milliárd dollárral ugrottak meg.
 
Ezek a költségek olyan oktatási, egészségügyi, igazságügyi és jóléti kiadások, amelyek a jelentés szerint szövetségi, állami és helyi szinten is jelentkeznek. Ahogy arról a V4NA a minap beszámolt, Eric Adams New York-i polgármester hivatala például arról számolt be, hogy naponta közel 5 millió dollárba kerül a városnak, hogy szállást és ételt biztosítsanak annak a nagyjából 30 ezer migránsnak, akik ott tartózkodnak.
 
A jelentés szerint, mindössze 5 év alatt az illegális bevándorlás költsége közel 35 milliárd dollárral nőtt, a gyors növekedésért pedig a folyamatos határválságot és a bevándorlók ellenőrzésének a hiányát tették felelőssé. Az illegális bevándorlás adófizetőkre háruló költségeinek robbanásszerű növekedése azok után következett be, hogy Joe Biden elnök kormánya bevezette az úgy nevezett “catch and release” gyakorlatot. Ez azt jelenti, hogy a bevándorlási fogva tartás helyett az illegális bevándorlók a bevándorlási bírósági meghallgatásra várva szabadon mozoghatnak az Egyesült Államokban, amennyiben alacsony kockázatúnak (pl. gyermekek, családosok, menekültek) ítélték őket.
 
A Heritage Foundation Oversight Project című vizsgálata feltárta, hogy a Biden-kormányzattal együttműködő nem kormányzati szervezetek sokasága több tízezer határátlépőt és illegális bevándorlót utaztatott mind az 50 államba, a Biden-kormányzat 2021 februárjától 2023 januárjáig pedig közel kétmillió határátlépőt és illegális bevándorlót engedett be az amerikai közösségekbe.
 
A Biden-adminisztráció a 2023-as költségvetésében ugyanakkor további pénzeket fordítana a határvédelemre, 500 további határőrt vennének fel, emellett további 460 embert is alkalmaznának, akik foglalkoznának az elfogott migránsokkal.
 
A demokraták költségvetésében 4,7 milliárd dolláros készenléti alapot hoztak létre két nonprofit csoportnak is, menedékhelyek, képzések, utazási útvonalak és az egészségügyi ellenőrzések meglévő hálózatának működtetésére. A költségvetés többletpénzt kér emellett átmeneti tartózkodási helyek kialakítására. Biden költségvetése 4 milliárd dollárt adott a külügyminisztérium számára is, hogy továbbra is finanszírozni tudja azokat a külföldi csoportokat, amelyek segítenek a migránsoknak a világ minden tájáról Latin-Amerikába, majd a határig utazni.
 
Forrás: V4NA
 
(2023.03.12.)