Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
Háromgólos magyar siker Horvátország ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott három góllal legyőzte a házigazda horvát együttest kedden a zágrábi világkupa-selejtező utolsó fordulójában, így bejutott a sorozat Los Angeles-i fináléjába.

A meccs embere Zalánki Gergő volt, aki a 13 magyar gólból egymaga hetet dobott.
    Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 5. forduló:
Magyarország-Horvátország 13-10 (2-1, 5-4, 3-2, 3-3)
----------------------------------------------------
A magyar góldobók: Zalánki 7, Manhercz 3, Nagy, Vigvári, Jansik 1-1
 
Jól kezdett a magyar együttes, melynek úgy tűnik, sikerült túltennie magát az amerikai csapattól elszenvedett kellemetlen hétfői vereségen. A csapat az első negyedben kiválóan védekezett, majd a periódus közepén Zalánki és Manhercz találataival kétgólos előnybe került. Az első szünetig ugyan a házigazda szépített, de Varga Zsolt együttese a második nyolc perc elején uralta a medencét, és három perc alatt három góllal növelte előnyét. A folytatásban magához tért a horvát gárda, s pontosabban játszott, a félidőre így kettőre csökkenteni tudta a különbséget (7-5).
 
A harmadik negyedben Manherczék kézben tartották a meccset, Zalánkira nem volt válaszuk a hazaiaknak, akik hiába futottak az eredmény után, hátrányuk három gólra nőtt a zárószakaszra (10-7).
 
Az utolsó periódus elején aztán a horvát csapat egy gólra felzárkózott, a hajrában viszont a magyarok voltak a pontosabbak, és végül 13-10-es sikert arattak, ami a napzáró olasz-amerikai találkozó eredményétől függetlenül döntőbe jutást ért.
 
Az I-es divízió A csoportjából a finálé házigazdája, az amerikai csapat mellett a két legjobb válogatott jut a döntőbe, Varga Zsolt gárdáját pedig csak az olaszok előzhetik meg az amerikaiak mellett.
 
Az I-es divízió B csoportjában a spanyolok, a görögök, a montenegróiak, a szerbek, a georgiaiak és az ausztrálok szerepelnek Podgoricában.
 
A II-es divízió selejtezője május 1-től 7-ig Berlinben lesz. A döntőbe az I-es divízió hat, valamint a II-es divízió két legjobb csapata jut be.
 
MTI
(2023.03.15.)