Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Csák János: önrendelkezésünket semmilyen hatalom kedvéért nem adjuk fel

Március 15-én hős elődeinkre emlékezve hirdetjük, hogy a magyarok immár 1100 éve, harminchárom nemzedék óta a szabadság népe – hangsúlyozta a Múzeumkertben tartott ünnepi beszédében Csák János kulturális és innovációs miniszter.

A kulturális és innovációs miniszter kiemelte: hazánk a Kárpát-medence mindig is határvidék volt. Volt, amikor a hadak csak átrohantak rajtunk, és voltak idők, amikor megszállás alá kerültünk, de soha nem hódoltunk be senkinek, nem lettünk senkinek a gyarmata. Mert szellemünket és lelkünket senki nem tudja elfoglalni. Magyarnak lenni szellemi jelenség és lelki örökség – mutatott rá.
 
A miniszter megfogalmazása szerint a magyar kultúra erős alapokon nyugszik, és győztesei vagyunk a történelemnek. – Minden nehézség ellenére álljuk a sarat, alkotunk és gyarapodunk – rögzítette.
 
 Szót ejtett arról is, hogy a béke fontosságát a szomszédunkban dúló háború árnyékában nem lehet eléggé hangsúlyozni, ha pedig elszabadul a háború, akkor egész Európa elpusztul.
 
Ma az a bátorság, ha kimondjuk: békét akarunk – rögzítette Csák János, majd kiemelte: a küzdelemnek akkor van értelme, ha van családunk, gyerekeink, akik megöröklik a magyar kultúrát és szabadságot. „Az Isten, haza, család hármas a magyar szabadság záloga” – jegyezte meg.
 
A miniszter kiemelte azt is: elődeink gyakran sokkal nehezebb körülmények között is képesek voltak helytállni. Sehonnai bitang emberek lennénk, ha nem lennénk méltóak hozzájuk.
 
Éppen ezért nekünk, mai magyaroknak nem lehet más a programunk, minthogy a magyar szabadság szellemi jelenségét és lelki örökségét átadjuk a következő nemzedékeknek, és ezzel megalapozzuk a cselekvőképes, akarni tudó, gazdaságilag erős és kulturálisan magabiztos családokból álló magyar nemzet jövőjét a következő 1100 évre.
 
Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! – zárta beszédét Csák János.
 
Forrás: hirado.hu, magyarnemzet.hu
(2023.03.15.)