Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Olimpiai bajnok vízilabdázók kaptak állami kitüntetést

Rajtuk kívül díjazták a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnökét, Izsák polgármesterét is.

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rangos elismeréseket adott át a Parlamentben Novák Katalin köztársasági elnök, illetve több miniszter is - írta meg az nso.hu.
 
Faragó Tamás (fotón), a Nemzet Sportolója, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, edző, a magyar vízilabdasportban elért kimagasló eredményei, olimpiai bajnoki címe, valamint edzői és sportvezetői tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést Novák Katalintól.
 
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át az olimpiai és Európa-bajnok vízilabdázónak, úszónak, edzőnek, sportvezetőnek, Gerendás Györgynek.
 
Mellettük a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Dr. Gábor Antal, a magyar női és férfi vízilabda-válogatott korábbi csapatorvosa, az Uzsoki Utcai Kórház Ortopéd-traumatológiai Osztálya főorvosa.
 
A Magyar Labdarúgó-szövetséget 1999 és 2006 között vezető Bozóky Imre Izsák város polgármestereként a hazai labdarúgás fejlesztéséért, jó hírnevének erősítése érdekében végzett munkája, valamint Izsák fejlesztését szolgáló több évtizedes sport- és városvezetői tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést.
 
MTI-hír
 
(2023.03.16.)