Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/




A görögökkel játssza a negyeddöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott

Június végén lesz a világliga Los Angeles-i fináléja.

A magyarok a zágrábi selejtezőben három győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak, így a csoportgyőztes olaszok és az amerikaiak mellett bejutottak a végjátékba - írta meg az nso.hu.
 
Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján úgy értékelt, hogy a tornán a fiatalok tesztelése volt a legfontosabb.
 
„Tudnunk kell megengedni, hogy hibázzanak, pofonokat kapjanak, mert csak így tanulnak és fejlődnek” – jelentette ki a szakvezető, aki örömmel látta, hogy mindenki jól reagált az amerikaiak elleni hatgólos vereség másnapján, a horvátokkal vívott ki-ki mérkőzésen.
 
A szövetségi kapitány úgy értékelt, egyelőre nehezen tud egyértelmű választ adni, hogy azoknál a posztoknál, ahol „keresgélés zajlik”, mennyit lépett előre, ugyanakkor számára jelenleg ennél sokkal lényegesebb, hogy „a fiatalok együtt játszva fejlődjenek, illetve újra és újra téthelyzetbe kerülve megtanulják kezelni a stresszhelyzeteket”.
 
„Mindenekfelett áll, hogy épüljenek a játékosok, hogy legyen meg a türelem és a hit. Ha az első komolyabb hiba után elkaszálsz valakit, és a következő alkalommal nem adod meg az esélyt, sohasem fogod megtudni, mire képes igazán egy fiatal” – fogalmazott a szakember.
 
Kedd este az is eldőlt, hogy a magyar csapat a végjátékban a negyeddöntőt a B-csoport másodikjával, az olimpiai ezüstérmes görög együttessel vívja majd június végén.
 
A nyolcas szuperdöntőben biztosan ott lesz még a spanyol és a szerb válogatott, illetve a divízió II-ből két továbbjutó. Ez utóbbi selejtezőjét május első hetében rendezik Berlinben.
 
MTI-hír
 
(2023.03.16.)