Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Kárpátalján nem lehettek nyilvános ünnepi rendezvények – néma főfajtás

Ungváron, a Petőfi téren koszorúzással és néma főhajtással emlékeztek meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Bacskai József, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának főkonzulja, Balogh Lívia, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke, Spenik Sándor, az Ukrajnai Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Rezes József, a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulásának ügyvezető igazgatója, Kulin Judit, a KMKSZ Ungvári Városi Alapszervezetének elnöke és más szervezetek képviselői rótták ma le kegyeletüket.
 
„Sajnos ma is, ahogy már két éve – csendesen. Megemlékeztünk ugyanakkor arról a szabadságharcról, amely a magyar nemzet identitását, nemzeti öntudatát szülte meg. Egy olyan időszak után, a reformkor után, ahol Európa népei keresték a helyüket, és keresték az önazonosságukat. Mi, magyarok 175 éve tudjuk, hogy milyen sokat jelent a szabadság. És nemcsak saját szabadságunkat és függetlenségünket, de más nemzetek függetlenségét is éppúgy értékeljük. Mi ebben a szellemben éltünk itt, Kárpátalján hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, hiszen ez a kicsi föld nemzetek találkozási helye, ahol megtanultuk egymás kultúráját, egymás nyelvét, egymás hitét értékelni. Ma annak reményében, hogy a jövő is ilyen békés és toleráns lesz velünk szemben és az itt élő népekkel szemben, kívánunk a világ magyarságának békés nemzeti ünnepet.”
 
Forrás: karpatalja.ma
(2023.03.16.)