Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Nagykövet: hogy reagálna az USA, ha egy orosz csapásmérő drón jelenne meg New Yorknál?

Amerikai drónok felderítési adatokat gyűjtenek, amelyeket a kijevi erők felhasználhatnak az orosz területre és csapatokra mért jövőbeli csapásaikhoz – közölte Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete.

“Az Egyesült Államok hadseregének elfogadhatatlan akciói a határaink közvetlen közelében aggodalomra adnak okot. Jól ismerjük az ilyen felderítő és csapásmérő drónok küldetéseit” – mondta a nagykövet az amerikai MQ-9 Reaper drón keddi, Fekete-tengeren történt lezuhanása kapcsán kiadott közlemény szerint.
 
Az orosz diplomata idézte John Kirby-t, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátorát, aki szerint az amerikai UAV-k naponta hajtanak végre ilyen jellegű átrepüléseket.
 
“MIT CSINÁLNAK TÖBB EZER KILOMÉTERRE AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKTÓL? A VÁLASZ NYILVÁNVALÓ – HÍRSZERZÉSI INFORMÁCIÓKAT GYŰJTENEK, AMELYEKET KÉSŐBB A KIJEVI REZSIM ARRA HASZNÁL FEL, HOGY MEGTÁMADJA FEGYVERES ERŐINKET ÉS TERÜLETÜNKET” – MONDTA ANTONOV.
 
“Tegyünk fel egy költői kérdést: ha például egy orosz csapásmérő drón megjelenne New York vagy San Francisco közelében, hogyan reagálna az amerikai légierő és haditengerészet? Egészen biztos vagyok benne, hogy az amerikai hadsereg megalkuvás nélkül cselekedne, és nem engedné, hogy légterét vagy felségvizeit megsértsék” – folytatta.
 
“Abból indulunk ki, hogy az Egyesült Államok tartózkodni fog a médiatérben megjelenő további spekulációktól és abbahagyja a bevetéseket az orosz határok közelében”.
 
 
“Nyíltan ellenségesnek tekintünk minden olyan akciót, amely amerikai fegyverek és katonai felszerelések használatával jár” – tette hozzá Antonov.
 
Emlékeztetett arra, hogy Washington már 33 milliárd dollár értékben szállított fegyvereket Kijevnek.
 
“GONDOLJANAK CSAK BELE EBBE A SZÁMBA! TELJESEN VILÁGOS, HOGY AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK AZ, AMELY A KÖZVETLEN FEGYVERES KONFLIKTUSSAL FENYEGETŐ SZÁNDÉKOS ESZKALÁCIÓ FELÉ VEZETI A HELYZETET” – MONDTA AZ OROSZ DIPLOMATA.
 
“Fontosnak tartjuk, hogy a kommunikációs vonalak nyitva maradjanak. Oroszország nem törekszik a konfrontációra, és a pragmatikus együttműködés mellett áll ki országaink népeinek érdekében” – mondta.
 
Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz légtérellenőrző rendszerek kedden észleltek egy amerikai MQ-9-es pilóta nélküli légi járművet, amely a Fekete-tenger felett a Krím félsziget közelében, az Oroszországi Föderáció államhatára felé repült.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.16.)