Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Varga Judit: az egyenrangú nemzetek demokráciájában hiszünk, ilyen Európát szeretnénk

Az egyenrangú nemzetek konszenzusra épülő demokráciájában hiszünk, és továbbra is ilyen Európát szeretnénk, ahol örülnek egymás sikerének, ez lenne a túlélés záloga, nem egy birodalom - mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Batthyány Lajos Alapítvány Globus sorozatának Magyarország európai kihívások közepette című kerekasztal-beszélgetésén a budapesti Lónyay-Hatvany Villában.

Varga Judit kijelentette: az európai konzervatívok a 2024-es európai parlamenti választásokon komolyan változtathatnak az arányokon, ha hisznek a szuverén nemzetek Európájában.
 
"Brüsszel ránk akarja kényszeríteni a nemzetközileg finanszírozott NGO-k véleményét, ez már birodalmi működés. Az NGO-k filantróp álarcot vesznek fel, de politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, de pártként viselkednek, nagyon sok pénzből" - fejtette ki a miniszter.
 
Úgy fogalmazott: az Európai Bizottság "eteti" azokat az NGO-kat, amelyeknek kiszervezi az európai demokráciát. Nekünk az a dolgunk, hogy a választásokig erre mindenütt rámutassunk - szögezte le Varga Judit.
 
Az igazságügyi miniszter azt mondta, "az emberekkel kell kapcsolatban lenni, nem az elittel, nálunk van közvetlen kapcsolódás a törvényhozás és az emberek között, a nemzeti konzultáció intézménye ezért értékes". Ezzel szemben szerinte Brüsszel számára az a fontos, hogy valami a nagy nemzetközi NGO-k számára elfogadható-e, vagy sem.
 
A jogállamisági eljárást "brüsszeli bürokrata mocsárnak" nevezte, hozzáfűzve, "ezen kell menetelnünk keresztül."
 
Szólt a kettős mércéről és az egyre több követelésről, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az ilyen küzdelmek során például "a bevándorlás-ellenes pozíciónkat már nyolc éve sikeresen tartjuk". "A legnagyobb jogi kreativitással időt nyerünk, tartjuk a határzárat akkor is, ha lassan napi szintű bírságot kell fizetni kötelezettségszegésért, amiért nem engedünk be bárkit" - jegyezte meg a miniszter.
 
Azzal folytatta, hogy "közben halad a világ előre, és az uniós pozíció már az, hogy a visszaküldések hatékonyságát növeljék. Nyolc évig kitartottunk és most már hozzánk alakul a világ" - állapította meg Varga Judit.
 
Kitért a gyermekvédelmi törvény elleni támadásokra, és megemlítette, hogy "a szolgáltatások szabadságának megsértésével" vádolnak, amikor arról van szó, hogy az iskolában nem kaphatnak bármilyen felvilágosítást a gyerekek.
 
"Azt nem mondhatják, hogy kizárjuk az LMBTQ-lobbit az iskolákból, ezért ilyen kifogásokat találnak" - mondta a miniszter, hozzátéve: átpolitizált az eljárás, mert "eltaláltuk az ideget", de nem engedjük, hogy beleszóljanak, mit gondolunk a család fogalmáról.
 
 
Varga Judit igazságügyi miniszter a Batthyány Lajos Alapítvány Globus sorozatának Magyarország európai kihívások közepette címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésén a budapesti Lónyay-Hatvany Villában 2023. március 16-án. MTI/Bruzák Noémi