Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A kormány elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját,így a Márki-Zay-félét is

Az Agrárminisztérium és a kormány a magyar gazdák mellett áll, ezért elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját– mondta az agrárminiszter Gödöllőn, csütörtökön, amikor átvette a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást.

Nagy István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata rendezésében megtartott Ifjú gazda kongresszuson arról beszélt, hogy ő is aláírta a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított petícióját.
 
Több mint százezren írták alá a hódmezővásárhelyi földadó elleni petíciót. A Fidesz egyik helyi képviselője szerint az ellenzéki vezetésű város szándékosan bünteti a gazdákat.
Hozzátette, hogy „ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik másik baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit”. Minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű és biztonságos élelmiszerrel ellátását – fűzte hozzá a miniszter.
 
Nagy István elmondta, hogy „a 2023-2027-es Közös Agrárpolitikai Stratégiai Tervben eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére, éppen ezért fontos, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányos helyzetbe a gazdákat olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése”.
 
Rámutatott, hogy a földadó az élelmiszerek drágulását okozhatja, így a következmények mindenkit érintenek. A kormány elkötelezett amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját, és ennek jogszabályban is érvényt fog szerezni – emelte ki az agrárminiszter. A kongresszuson köszöntőt mondott Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Papp Zsolt György, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának elnöke, Győrffy Balázs, a NAK elnöke, és Jakab István, a MAGOSZ elnöke is.
 
A megnyitók után Győrffy Balázs és Jakab István átadta az agrárminiszternek a két szervezet által a helyi földadó bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást.
 
Nagy István agrárminiszter beszédet mond az Ifjú gazda kongresszuson, amelyet a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata szervezett Gödöllőn, a MATE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeumban 2023. március 16-án. Mellette Papp Zsolt György, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának elnöke. MTI/Bruzák Noémi