Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Visszasírják Donald Trump szigorúbb migrációs politikáját

A Trump-adminisztráció szigorúbb bevándorláspolitikáját és a mexikói határon található fal tovább építését szorgalmazzák a republikánusok és az amerikai határőrség. Az ügynökség szerint az elmúlt hónapokban csökkentek a jogköreik és lehetőségeik, ami miatt több százezer illegális bevándorló jutott be az Egyesült Államokba. A Biden-adminisztráció terve egy új programmal kezelni, de nem megállítani a migrációt.

Az amerikai határőrség vezetője, Raul Ortiz szerint az ügynökség nem rendelkezik teljes operatív ellenőrzéssel az Egyesült Államok déli határa felett. Hozzátette: a migráció szintje válságos állapotban van a határ egyes részein.
 
Ortiz a képviselőház belbiztonsági bizottsága előtt fogalmazta meg álláspontját, amely a minap kivételesen Texas államban ülésezett, hogy „közvetlenül a helyszínről szerezzen tudomást” a határon uralkodó káoszról.
 
Ortiz azzal bírálta a Biden-adminisztrációt, hogy hiba volt leállítani a mexikói határon folyó falépítést és eltörölni a szigorú bevándorlási eljárásokat, amelyeket Donald Trump korábbi republikánus elnök kezdeményezett.
 
Az ügynökség vezetője emellett arra kérte a törvényhozókat, hogy adjanak neki több ügynököt és új eszközöket a határ megvédéséhez.
 
Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter korábban ragaszkodott azon megállapításához, hogy a déli határ „ellenőrzés alatt áll és biztonságos”. A határőrség vezetője felszólalásában ugyanakkor példaként jelezte, hogy a délnyugati határ kilenc szektora közül öt nem áll ellenőrzés alatt.
 
Ortiz továbbá beszámolt arról, hogy az előző pénzügyi évben mintegy 385 ezer illegális migráns jutott be az Egyesült Államok területére a határőrség megkerülésével, míg szerinte további húsz százalék szökhetett be úgy, hogy nem is tudtak róla.
 
Tavaly 2,4 millió migráns érkezett a déli határhoz, kétszer-háromszor több, mint a korábbi években.
 
Noha februárban kétszázezerre mérséklődött a déli határra havonta érkező illegális bevándorlók száma – a tavaly decemberi háromszázezerről – a határőrség szerint ennek oka a Biden-adminisztráció januárban bejelentett új programja.
 
Eszerint évente 360 ezer kubai, venezuelai, haiti és nicaraguai bevándorló előzetes regisztrációval érkezhetne az országba, míg akik nem regisztrálnak, azokat kiutasítják. A demokrata kormányzat azért is támogatja a programot, mert május 11-én lejár a Trump által elrendelt egészségügyi vészhelyzeti rendelkezés, amely értelmében indoklás nélkül is visszatoloncolhatják a bevándorlókat Mexikóba.
 
Forrás: V4NA, magyarnemzet.hu
(2023.03.17.)