Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Putyin: a nyugati államokban valósul meg, amit Oroszországnak kívántak, az ottaniak lettek szegények

Vlagyimir Putyin felszólalt az Oroszországi Gyáriparosok és Vállalkozók Szövetségének (RSZPP) kongresszusán, és értékelte az orosz gazdaság kilátásait. A legfontosabb részletek az elnök beszédéből.

“Nemsokára a kivonult vállalatok egy része vissza akar majd jönni. A helyzet túlzás nélkül egyedülálló sok vállalat számára. Az időben meghozott befektetési döntések ma, biztosan kifizetődnek holnap. Ez éppúgy igaz a feldolgozóiparra, mint a hazai turizmusra, a fogyasztási cikkek piacán lévő orosz márkákra.
 
Oroszországnak még meg kell oldania a logisztikával, a pénzügyekkel és a technológiával kapcsolatos rendszerszintű problémákat, de az országnak hatalmas lehetőségei vannak szinte minden üzletág számára – mutatott rá az államfő.
 
“A MEGOLDATLAN FELADATOK SZÁMA, SOHA NEM CSÖKKEN, MERT AHOGY AZ ÁLLAM NÖVEKSZIK, AHOGY A GAZDASÁGUNK NÖVEKSZIK, ÚGY NÖVEKSZIK A SZÁMUK IS. EZ EGY TERMÉSZETES FOLYAMAT” – MONDTA PUTYIN.
 
A gazdaság új modell szerint kezd fejlődni, és a RSZPP aktív és kreatív pozíciójára most különösen nagy szükség van. Az üzleti életről szólva az elnök azt mondta, hogy az Oroszországban maradt vállalkozók okosabbak és energikusabbak, mint azok, akik elmentek.
 
“Itt is megemlítem az orosz üzleti élet vezetőit, menedzsmentcsapataikat, akiknek rövid idő alatt, komoly külső nyomás alatt sikerült újraépíteniük a befektetési és kereskedelmi láncokat, logisztikai útvonalakat kialakítaniuk, és új területeket nyitottak az együttműködés számára kiszámítható, jóhiszemű külföldi partnerekkel”.”
 
 
Az oroszországi belföldi kereslet a fenntartható és hosszú távú növekedés pályájára lépett, ez nem valami véletlenszerű fellendülés, hanem az orosz munkaerőpiac stabilitásán, az állampolgárok növekvő jövedelmén és fizetésén, valamint az alacsonyabb infláción alapul.
 
Az ország éves inflációja április elején eléri a négy százalékos célértéket, ami alacsonyabb lesz, mint az európai országoké, amelyek az orosz gazdaság összeomlását várják. A bruttó hazai termék várhatóan szintén emelkedik az idei második negyedévben.
 
Forrás: oroszhirek.hu
 (2023.03.17.)