Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
U23-as birkózó Eb - Szél arany-, Szabados bronzérmes

A korábban kétszeres U17-es Európa-bajnok Szél Anna (fotón) arany-, míg a junior Eb-ezüstérmes Szabados Noémi bronzérmet nyert a bukaresti U23-as birkózó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség beszámolója szerint Szél, az OSBK 22 éves versenyzője német, török és francia versenyzőket legyőzve jutott az 57 kilósok péntek esti fináléjába, ahol az ukránok tavalyi vb- és Eb-ezüstérmesével, Alekszandra Homeneccel csapott össze. Az orosházi sportoló nagyszerűen birkózott, a hajrában fordított az álláson, a végső kavarodás és ukrán challenge utáni 6-6 pedig neki kedvezett nagyobb értékű akciója miatt.
A 72 kilogrammban Szabados egy-egy győztes és vesztes mérkőzés után lépett szőnyegre a bronzéremért, és az U17-es Eb-n bronzérmes román Paula Rotarut nagyon könnyen, 10-0-val, azaz technikai tussal múlta felül. Így az FTC-KIMBA birkózója a tavalyi U23-as kontinenstorna után idén is felállhatott a dobogó alsó fokára.
 
A női birkózók egy arany- és két bronzéremmel zárták a bukaresti Eb-t, míg korábban a kötöttfogásúak egy-egy arany-, és ezüstérmet nyertek, valamint egy ötödik helyezést értek el.
 
MTI-hír
(2023.03.18.)