Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Szíriai keresztény vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor - Magyarország további segítségnyújtást tervez

Orbán Viktor miniszterelnök a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadta a Karmelita kolostorban pénteken - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője, József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.
 
A természeti katasztrófa Törökországban és Szíria északi részében is súlyos károkat okozott emberéletben és anyagilag egyaránt.
 
A sajtófőnök emlékeztetett: a Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria észak-keleti részén fognak szétosztani.
 
 
MTI-hír
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadja a Karmelita kolostorban 2023. március 17-én. II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője (b), József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője (j), valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője (b3) köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
(2023.03.18.)