Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
Lefokozták az ukrán parancsnokot,miután az ukránok hiányos kiképzéséről beszélt az amerikai sajtónak

„Kapok új harcosokat, de ha harcra kerül sor, eldobnak mindent, és elfutnak” – mondta Anatolij Kupol.

Lefokozták az ukrán fegyveres erők 46-os desszantos dandárjának zászlóaljparancsnokát, a „Kupol” fedőnévre hallgató Anatolijt. A Meduza beszámolója szerint a „Kupol” parancsnokot a Washington Postnak adott nyilatkozata miatt fokozták le.
 
Egy olyan, március 13-án publikált cikkről van szó, amelyben az ukrán haderő tervezett tavaszi ellentámadás előtti állapotáról van szó. Az újságírók több ukrán katonával is beszéltek, köztük volt „Kupol“, aki a legkritikusabb hangot ütötte meg az ukrán fegyveres erőkkel szemben. Egysége a donyecki régióban harcolt, a télen Szoledarból vonultak vissza.
 
Elmondása szerint szemtanúja volt, ahogy több száz ukrán katona hagyta el pozícióit a Wagner zsoldosainak előrenyomulása közben, „Kupol” pedig ezt annak tulajdonította, hogy a veszteségek miatt rengeteg a hiányos kiképzést kapott sorozott katona. Saját, 500 fős egységében százan meghaltak, négyszázan sérültek, így javarészt tapasztalatlan újoncok alkotják most egységét.
 
„KAPOK ÚJ HARCOSOKAT, DE NINCS IDŐM KIKÉPEZNI ŐKET. HA HARCRA KERÜL SOR, ELDOBNAK MINDENT, ÉS ELFUTNAK. TUDJÁK, MIÉRT? MERT AZT MONDJÁK, MEGIJESZTI ŐKET A PUSKADURRANÁS. GRÁNÁTOT PEDIG SOHA SEM HAJÍTOTTAK MÉG EL”.
 
Forrás: karpathir.com
 (2023.03.18.)