Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Vucic a Putyin elleni elfogatóparancsról: kivel fogtok így tárgyalni? Elvágtátok a párbeszéd útját

A Nemzetközi Büntetőbíróság Vlagyimir Putyin ellen kiadott elfogatóparancsa elvágja a Nyugat útját a párbeszédhez Oroszországgal – idézte Aleksandar Vucic szerb államfőt a Politika című szerb lap.

“SZUPER, MOST A LEGSÚLYOSABB HÁBORÚS BŰNÖKKEL VÁDOLJÁK ŐT. KIVEL FOGTOK TÁRGYALNI? VAGY TALÁN NEM FOGTOK TÁRGYALNI, BÉKÉT KÖTNI? VÁRJÁTOK A VERESÉGET, DE MEDDIG KELL VÁRNOTOK, HÁNY ÉVET? TÉNYLEG AZT HISZITEK, HOGY HÁROM HÓNAP, HAT HÓNAP VAGY EGY ÉV ALATT LEGYŐZHETITEK OROSZORSZÁGOT? EZT HISZITEK?” – KÉRDEZTE A POLITIKUS A POLGÁROKHOZ INTÉZETT BESZÉDÉBEN.
 
Hozzátette, hogy kételkedik a Nemzetközi Büntetőbíróság döntésének bölcsességében és számításaiban, és felvetette, hogy annak komoly politikai következményei lesznek.
 
“EZ AZT MUTATJA, HOGY NEM HAJLANDÓAK TÁRGYALNI A BÉKÉRŐL ÉS A FEGYVERSZÜNETRŐL, AZ EMBERI ÉLETEK MEGŐRZÉSÉRŐL” – MONDTA A SZERB ELNÖK.
 
Szerinte az ICC-parancs célja csupán az, hogy megnehezítse az orosz vezető számára a kommunikációt más politikusokkal.
 
Vučić értelmetlennek nevezte Putyin esetleges szerbiai letartóztatásának kérdését, mert mindenki számára világos, hogy amíg az ukrajnai konfliktus tart, az orosz elnök nem fog Belgrádba utazni.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.20.)