Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Pár nap alatt féltucatnyi embert késeltek meg a zöldpárti vezetésű Lyonban

Lyon hírhedt no-go zónájában még mindig nem sikerült rendet tenni és helyreállítani a megromlott közbiztonságot, három nap alatt több késes támadás is történt, melyekben hatan megsérültek, az egyik elkövető kiskorú. A belügyminiszter és a polgármester között korábban éles ellentét volt a kerületben uralkodó állapotok miatt.

Továbbra sincs rend és béke a zöldpárti vezetésű Lyon hírhedt no-go zónájában, a la Guillotière negyedben, épp ellenkezőleg, a helyzet tovább romlott, miután három nap leforgása alatt több késelés is történt, erről a Lyon Mag nevű helyi lap számolt be.
 
Sajtóértesülések szerint rendkívül mozgalmas volt az elmúlt hétvége a rendőrség számára: március 17-én, pénteken dél körül először a belvároshoz közeli Gabriel-Péri térre riasztották őket, ahol egy rablás során két személy is megsérült. Még aznap este további három sérültet kellett ellátniuk a mentősöknek, ők a Place du Pont nevű téren kerültek verekedésbe, mely során két embert megkéseltek. A hétvégi erőszak azonban ezzel még nem ért véget, vasárnap kora délután újabb riasztást kaptak a rendőrök, ismét verekedés tört ki, szintén a Gabriel-Péri tér környékén. A rendőrök őrizetbe vettek egy fiatalembert, aki könnyű szúrt sérülést szenvedett, feltételezett támadóját, egy 15 éves algériai állampolgárságú kiskorút szintén letartóztatták, mindhárom esetben vizsgálatot indított a rendőrség.
 
A szóban forgó la Guillotière városrész lakói szinte már ki sem merészkednek az utcára, annyira megromlott a közbiztonság. Az utcán szabadon garázdálkodnak és üzletelnek a drogdílerek és rendszeresek a kábítószerrel kapcsolatos leszámolások, valamint a fegyveres támadások is.
 
Lyonban napi szinten jelen van a bűnözés és az erőszak, tavaly nyáron fényes nappal a nyílt utcán kis híján meglincseltek három civil rendőrt, akik egy rablást próbáltak megakadályozni.
 
A kialakult helyzet miatt éles ellentét alakult ki a belügyminiszter és a zöldpárti városvezető, Grégory Doucet között, de megoldás helyett csak egymásra mutogatnak. A belügyminiszter a rendőrök létszámának megnövelésében és térfigyelő kamerák telepítésében látta a megoldást a problémára, ám erről a polgármester sokáig hallani sem akart, a városvezetés azonban végül mégis úgy döntött, hogy térfigyelő kamerákkal próbálja elejét venni a bűnözésnek a hírhedt no-go zónában.
 
A mostani késelések azonban arról tanúskodnak, hogy a nagyváros közbiztonságán még mindig van mit javítani, ez derül ki abból a jelentésből is, amit 2022 nyarán a belügyminisztérium adott ki, a statisztikák alapján ugyanis Párizs és Marseille után Lyon a harmadik legveszélyesebb francia város.
 
Forrás: V4NA
(2023.03.25.)