Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kiosztotta a Harry Potter-könyvek szerzője a gendertörvényt támogató képviselőket

Kemény kérdéseket szögezett a két, gendertörvényt támogató skót politikusnak J. K. Rowling.

Twitter-bejegyzésekben oktatta ki a Harry Potter-könyvek szerzője a Skót Nemzeti Párt (SNP) képviselőit − számolt be a Fox News. J. K. Rowling elsősorban a skót első miniszteri pozíciót is megpályázó Houmza Yousafot kritizálta, amiért utóbbi egy olyan törvénymódosítás ellen szavazott, amely megakadályozná, hogy a biológiailag férfi erőszaktevőket női börtönökben helyezzék el. Rowling Yousaf egyik bejegyzésére reagált, melyben a politikus a nők jogai melletti kiállását hirdette kampányában.
 
Milyen aranyos rózsaszín szív. Most mondd el nekünk, miért szavaztál egy kiegészítés ellen, amely megakadályozta volna, hogy erőszaktevőket női börtönökbe zárjanak? − szögezte Yousafnak a kérdést Rowling. A bejegyzése végére az írónő a #IslaBryson címkét is odabiggyesztette, utalva ezzel egy aktuális politikai vitára, melyet Isla Bryson, egy biológia neme alapján férfi erőszaktevő ügye váltott ki. Bryson tárgyalásának kezdetekor kezdte el nőként azonosítani magát annak érdekében, hogy ítéletét női börtönben tölthesse le. Ez végül nem sikerült neki. Akkoriban Yousaf úgy fogalmazott: Bryson nem egy valódi transznő, csak ki akarta játszani a rendszert.
 
Yousaf korábban megszavazta az ellentmondásos skót gendertörvényt, amely többek közt 18 helyett 16 évre vitte volna le a nemváltoztatás korhatárát. A törvény a skót parlamenten átment, azonban a brit törvényhozás blokkolta azt. A szóban forgó jogszabályhoz javasoltak egy kiegészítést, mely megakadályozta volna, hogy az elítélt szexuális bűnelkövetők nemet változtassanak annak érdekében, hogy női börtönben tölthessék le büntetésüket.
 
Yousaf ez ellen a kiegészítés ellen szavazott, ez Rowling mostani kritikájának alapja.
 
Az adok-kapokba beszált az SNP egy másik politikusa is, James Dornan, aki ironikusan azt írta: mi köze van az álláspontjának a gendertörvényhez, tekintettel arra, hogy a személyt [Brysont] elkülönítve tartották a döntés meghozataláig, mindez a skót hatóságok döntése alapján ment végbe, amely pedig összhangban állt az Egyesült Királyság egyenlőségről szóló törvényével.
 
Rowling ezt követően egy sor kemény kérdést szögezett a politikusnak:
 
A pénisszel rendelkező elkövető, akit „személynek” nevez, férfi volt vagy nő?
Egyetért Yousaffal abban, hogy az elítélt nemi erőszaktevőktől NEM szabad megtagadni a nemváltoztatás lehetőségét?
Egyetért Yousaffal abban, hogy Bryson nem valódi transznő?
Hogyan definiálnák a valódi transznő fogalmát?
Hogyan tesztelnék egy transznő „valódiságát”, tekintve, hogy a törvényük minden orvosi biztosítékot megszüntetett?
 Önök szerint az, hogy lehetővé teszik a szexuális erőszakot elkövető férfiaknak, hogy megváltoztassák nemüket, nem jelent kockázatot a kiszolgáltatott nők és lányok számára?
 
A legélénkebb érdeklődéssel várom válaszaikat − zárta Rowling.
 
Dornan reagált a kérdésekre:
 
Mindig megvan a kockázata annak, hogy egy férfi kiszolgáltatott nőkre támadjon. Ha csak egy percig is úgy gondoltam volna, hogy a gendertörvény növeli ezt a kockázatot, biztosíthatom róla, hogy nem támogatnám. Kíváncsian várom a válaszát, miért gondolja úgy, hogy azok, akik támogatják a törvényt, nem támogatják a nőket − válaszolta az eddigieknél sokkal visszafogottabb stílusban Dornan.
 
 
Forrás: V4NA
(2023.03.26.)