Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A muszlim böjt hónapját ünnepli a malmöi rendőrség, a többi vallásét nem

A rendfenntartók a Facebookon hívták fel arra a figyelmet, hogy a munkavállalóik odafigyelnek az ünnepre. Ezután többen kérdőre vonták a rendőrséget, mert a többi vallás esetében nem követik ezt a szokást.

A malmöi rendőrség egy a Facebookon megosztott posztjában támogatta a muszlimokat az ünneplésben, és kellemes ramadánt kívántak az ünneplőknek.
 
“Az elmúlt év kihívásokkal teli volt. Ramadan Mubarak a malmöi rendőrségtől” – írta a hatóság a közösségi média profiljában.
 
A poszttal kapcsolatban többen is feltették a kérdést, hogy a hatóság miért nem köszöntötte például a zsidó ünnepek alkalmával a zsidó vallásúakat. “Furcsa, hogy a rendőrség, tudomásom szerint nem írt posztot a többi ünneppel, például a zsidó vagy akár – Isten ments – a svéd ünnepekkel kapcsolatban” – jegyezte meg egy személy.
 
A rendőrség  – amely ebben az esetben nyilvánvalóan kivételezett a muszlimokkal, hogy azok kegyeibe férkőzhessen – a válaszában azt írta, “jó kapcsolatot ápolunk a különböző vallási közösségekkel és gyülekezetekkel Malmöben, a meggyőződéseiktől függetlenül. Az, hogy nem mindenkit köszöntünk az ünnepén a közösségi médiában, nem jelenti azt, hogy ők kevésbé lennének méltók rá, vagy hogy nem akarunk velük együttműködni. A poszt egy helyi kezdeményezés eredményeként született meg, a kezdeményezők pedig olyan területeken dolgoznak, ahol magas a muszlim vallású lakosok aránya, ezért akartak boldog ünnepeket kívánni nekik”.
 
A rendőrség már korábban is próbált a muszlimok kedvére tenni, tavaly nyáron például egy muszlim fejkendőt viselő nővel reklámozták a képzéseiket. Ez azért lehetett nagyon fontos a rendőrség számára, mert abban az évben rendkívül kevesen jelentkeztek, sőt, az utóbbi évek távlatában is csökkenő tendencia figyelhető meg. A kritikusok szerint ennek az lehet az oka, hogy a felvételi eljárás során ma már inkább a nemre, az etnikai sokszínűségre, a szexuális irányultságra és a vallási meggyőződésre helyezik a hangsúlyt, mint arra, hogy valaki megfelelő, vagy alkalmas-e vagy sem.
 
Forrás: V4NA
(2023.03.27.)