Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


New York Times: az ukránok a nemzetközi légió létszámáról is hazudtak

Az ukrán nemzetközi légióba jelentkezett újoncok valódi száma többszörösen kevesebb volt, mint a kijevi tisztviselők által hirdetett létszám – jelentette szombaton a New York Times. Ráadásul a legmagasabban jegyzett zsoldosok közül néhányan arra használták fel pozíciójukat, hogy hazudjanak és hasznot húzzanak a konfliktusból.

Két nappal azután, hogy az orosz csapatok tavaly februárban bevonultak Ukrajnába, Volodimir Zelenszkij elnök felhívást tett közzé nemzetközi harcosok toborzására, hogy megerősítse a hadsereg sorait. Egy héttel később Kirill Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a CNN-nek elmondta, hogy 20 000 újonc jelentkezett az újonnan alakult Nemzetközi Légióba.
 
A New York Times szerint azonban “jóval kevesebben jelentkeztek”. A lap a légiót ismerő emberekre hivatkozva azt állította, hogy jelenleg mintegy 1500 tag van a soraiban, és hogy “belső dokumentumok azt mutatják, hogy a légió küszködik”.
 
A Times nem részletezte, hogy a Nemzetközi Légió hány tagja halt meg harc közben. Az orosz védelmi minisztérium tavaly márciusban azt állította, hogy akár 180 külföldi zsoldost is megöltek egy Lemberg melletti bázist ért rakétacsapásban, egy héttel később pedig több tucatnyian haltak meg egy belarusz határ melletti bázist ért hasonló csapásban. A hónap végére Moszkva azt állította, hogy 600 külföldi harcost számolt fel Ukrajnában.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.27.)