Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A walesi hercegné kész átadni a wimbledoni tenisztorna díját, akkor is ha oroszok nyernek

Katalin walesi hercegné kész fenntartani a hagyományokat, és személyesen díjazni a 2023-as wimbledoni tenisztorna egyéni címének nyertesét akkor is, ha azt orosz vagy belorusz kapja a tornán – írja a The Times című brit lap.

Állítólag a következő két hétben születik döntés arról, hogy az orosz és belorusz játékosok részt vehetnek-e a 2023-as wimbledoni teniszbajnokságon. A szervezők szándéka szerint az oroszok és a beloruszok semleges státuszban, származásuknak az eredményjelző táblán és a televíziós programban történő feltüntetése nélkül vehetnek részt a tornán.
 
Annak ellenére, hogy a királyi család köreiben aggodalmak merültek fel amiatt, hogy az orosz csapatok Ukrajnában zajló különleges katonai művelete közepette az orosz vagy belorusz sportolók kezébe kerülhet valamelyik díj, a walesi hercegné eltökélt szándéka, hogy teljesítse az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnöki feladatait, mivel 2017-ben ő követte II. Erzsébet királynőt.
 
Az oroszok és a beloruszok Nagy-Britannia kivételével minden országban semleges státuszban vehetnek részt az ATP és a Női Teniszszövetség (WTA) versenyein. Az ATP és a WTA úgy reagált arra, hogy az orosz és belorusz játékosok kitiltották a 2022-es wimbledoni tornáról, hogy nem adtak ranglistapontokat. Az ATP és a WTA egymillió dollárra bírságolta a brit szövetséget és az All England Lawn Tennis and Croquet Clubot, amiért az orosz és belorusz sportolókat kizárták az eastbourne-i, a nottinghami és a birminghami tornáról.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.28.)