Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A brüsszeli balliberálisok ismét a migránsok kötelező elosztását akarják

Hidvéghi Balázs EP-képviselő arról adott hírt, hogy a Brüsszelben ismét a migránsok kötelező elosztását akarják ráerőltetni a tagállamokra.

Hidvéghi Balázs közli, hogy a javaslat legelképesztőbb pontja, hogy migrációs válsághelyzetekben az Európai Bizottság által irányított, központi és felső határ nélküli elosztási rendszert hoznának létre, amelyek migránsok tömeges átvételére köteleznék a tagállamokat. Mindezt anélkül, hogy megbizonyosodnának arról, hogy az adott személy jogosult-e menedékjogra vagy sem. Hab a tortán, hogy maguk a migránsok mondhatnák meg, hogy melyik tagállamba szeretnék, hogy elhelyezzék őket. Sőt, az érkezők bizonyos csoportjainak „ránézésre” adnának menedékjogot, ha az Európai Bizottság úgy ítéli meg, hogy erre szükség van.
 
A képviselő úgy látja, hogy a javaslatok mindenféle mondvacsinált vádaskodás alapján a határőrök vegzálására adnának lehetőséget. Az új szabályok nemhogy elejét vennék a menedékjoggal való visszaéléseknek, hanem a visszaélések melegágyát jelentik majd.
 
Közli, hogy ezek a felelőtlen és átgondolatlan javaslatok tovább fogják növelni az Európára nehezedő migrációs nyomást, még inkább bátorítani fogják a migránsok tömeges beáramlását. Ebből pedig egyedül az embercsempészek és bűnözői hálózatok fognak profitálni, és mindez további földközi-tengeri tragédiákhoz, halálesetekhez és szárazföldi határ menti összecsapásokhoz, erőszakhoz fog vezetni.
 
Hidvéghi Balázs világossá teszi a magyar álláspontot: a kvóták és a kötelező elosztás zsákutcát jelent, a határokat meg kell védeni, és csak olyan személyeket lehet beengedni az Európai Unió területére, akik valóban védelemre jogosultak. Egyetlen megoldást a kérelmek EU-n kívüli elbírálásában látja, ugyanis minden más megoldás tömeges visszaélésekhez és folyamatos migrációs válságokhoz fog vezetni.
 
Forrás: hirado.hu
(2023.03.29.)