Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Francia EP képviselő:a brit politika hibás abban, hogy taktikai atomfegyverek kerülnek Minszkbe

A Moszkva és Minszk közötti megállapodás a taktikai atomfegyverek Belaruszba telepítéséről válasz London felelőtlen politikájára, amely szegényített uránnal töltött lőszereket fog szállítani Kijevnek – mondta Thierry Mariani, az Európai Parlament franciaországi képviselője hétfőn.

“Az Egyesült Királyság döntése, hogy szegényített uránnal töltött lövedékeket szállít Kijevnek, az eszkaláció új szakaszát nyitja meg” – mondta az interjúban.
 
“A MOSZKVA ÉS MINSZK KÖZÖTT A TAKTIKAI ATOMFEGYVEREK BELARUSZBA TELEPÍTÉSÉRŐL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁSOKAT VÁLASZNAK TEKINTEM LONDON E FELELŐTLEN DÖNTÉSÉRE”.
 
A francia törvényhozó megjegyezte, hogy “a szegényített uránnal töltött lövedékek pusztítóbbak, mint a hagyományos lőszerek”. Azt is mondta, hogy “a NATO-erők már régóta telepítenek nukleáris fegyvereket Oroszország határainak közelében”.
 
“Aggaszt az egyes NATO-országok eszkalációs vágya” – mondta a képviselő. Mariani szerint a szövetség legalábbis több országa “folyamatosan olaj a tűzre”.
 
“EZ ELSŐSORBAN AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG ÉS LENGYELORSZÁG, VALAMINT A BALTI ORSZÁGOK” – MONDTA.
 
Utalt a franciaországi lengyel nagykövet közelmúltbeli kijelentésére, miszerint Varsó Kijev veresége esetén belépne az ukrajnai konfliktusba. Ez a szövetség néhány más országának részvételét is kiprovokálná – mondta Mariani.
 
“AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG IS IGYEKSZIK HOZZÁJÁRULNI AZ ESZKALÁCIÓHOZ, AMI ÖSSZHANGBAN VAN KÜLPOLITIKAI HAGYOMÁNYAIVAL. LONDON NÉGY ÉVSZÁZADA PRÓBÁLJA MEGOSZTANI AZ EURÓPAI KONTINENST, ÉS MINDIG IS TÁMOGATTA AZ EURÓPAI TERÜLETI KONFLIKTUSOKAT” – MONDTA A TÖRVÉNYHOZÓ.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.29.)