Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


McCaul: az Ukrajnának nyújtott amerikai pénzügyi támogatásnak csak 20%-a jut el Kijevbe

Washington az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásnak csak mintegy 20 százalékát adja át közvetlenül Kijevnek, ennek a pénznek mintegy 60 százalékát maga az amerikai fél kapja – mondta Michael McCaul, a képviselőház külügyi bizottságának vezetője szerdai bizottsági meghallgatásán.

“A NÉGY KIEGÉSZÍTÉSBEN ELŐIRÁNYZOTT 113 MILLIÁRD DOLLÁRNAK KÖRÜLBELÜL 60%-A AZ AMERIKAI CSAPATOK, AZ AMERIKAI MUNKAVÁLLALÓK ÉS AZ AMERIKAI KÉSZLETEK KORSZERŰSÍTÉSE JUT. VALÓJÁBAN A FINANSZÍROZÁS MINDÖSSZE 20%-A JUT KÖZVETLENÜL AZ UKRÁN KORMÁNYNAK KÖZVETLEN KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS FORMÁJÁBAN” – MONDTA A TÖRVÉNYHOZÓ.
 
Rámutatott, hogy amikor a republikánusok a tavaly novemberi félidős választások után többségbe kerültek a képviselőházban, világossá tették, hogy az elszámoltathatóság kulcsfontosságú lesz az Ukrajnának nyújtott további segélyek tekintetében.
 
Kevin McCarthy (R-CA), a képviselőház jelenlegi elnöke tavaly ősszel arra figyelmeztetett, hogy a republikánusok nem fogják megengedni a korlátlan és nem alaposan indokolt segélyek kiutalását Ukrajnának.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.30.)