Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A szivárványcsaládok miatt büntetné Olaszországot az Európai Parlament

Az Európai Parlament megbüntetné a Giorgia Meloni vezette olasz kabinetet. Az európai baloldali erők szerint a jobbközép olasz kormány diszkriminálja az LMBTQ-párokat és gyermekeiket azáltal, hogy a milánói és a többi önkormányzat számára megtiltotta az azonos párok gyermekeinek regisztrálását mindkét szülő feltüntetésével.

A múltban ugyanis bevált gyakorlat volt, hogy az olasz baloldali polgármesterek az érvényben lévő jogszabályokkal szembemenve az azonos neműek élettársi kapcsolatban nevelt gyermekeit mindkét szülő nevével anyakönyvezték.
 
A baloldali vezetésű Milánóban februárban tett pontot a vitás kérdésre a helyi prefektus, Renato Saccone, aki azonnali hatállyal betiltotta a korábbi gyakorlatot, és egyetlen, egészen pontosan a biológiai szülő feltüntetését engedélyezi a gyermek anyakönyvezési dokumentumaiban.
 
Az Európai Parlament szerint azonban az azonos nemű szülők gyermekeit minden országban ugyanazok a jogok illetik meg, mint minden más gyermeket, a tagállamoknak ezt tiszteletben kell tartaniuk.
 
Az Európai Parlament plenáris ülésén az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) csoport felterjesztésére kézfeltartással szavaztak a képviselők arról, hogy meg kellene büntetni Olaszországot, amiért elutasította a gyermekek jogegyenlőségére vonatkozó uniós jogszabályt. A kezdeményezők szerint a szenátus döntésével súlyosan sérülnek az ENSZ által 1989-ben lefektetett gyermek- és ifjúsági jogok. A gesztust az LMBTQ-közösségek elleni támadásként értékelték, és felszólították az olasz kormányt a rendelet azonnali visszavonására. A vita kezdeményezői arra hivatkoztak, hogy az uniós szerződések és az unió alapjogi kartája minden gyereknek ugyanazokat a jogokat biztosítja, függetlenül a születés módjától, vagy a nevelő család típusától.
 
A „szivárványcsaládok” gyermekeinek esélyegyenlőségével foglalkozó vita megosztotta az Európai Néppárt képviselőit is.
 
A Hajrá Olaszország képviselői egyhangúlag, Olaszország megbüntetése ellen szavaztak, az északi országok képviselői azonban összefogtak a „szivárványcsaládok” védelmében. Az Európai Parlament nyomásgyakorlása kapóra jött a baloldali polgármestereknek. Giuseppe Sala, Milánó főpolgármestere és több más önkormányzat vezetője is bejelentette, készek ellenállást tanúsítani, és továbbra is mindkét szülő feltüntetésével anyakönyvezni az azonos nemű párok gyermekeit. Eugenia Roccella családügyi miniszter a polgármesterek ellenkezésére úgy reagált, „nincs miről vitázni”. – A jogszabályok egyértelműek, az önkormányzatok vezetőinek ehhez kell igazodniuk, ők is tudják, hogy mit tehetnek és mit nem – zárta rövidre az ügyet.
 
Felháborodással reagáltak az uniós nyomásgyakorlásra az olasz család- és életvédő civil szervezetek is.
 
Szégyenletes beavatkozás az Európai Unió részéről, hogy elítéli Olaszországot a „szivárványcsaládok” gyermekeinek anyakönyvezése miatt  – nyilatkozta közleményben Jacopo Coghe, a Pro Vita e Famiglia családvédő szervezet szóvivője. – Az azonos nemű pároknak nem lehetnek gyermekeik, ugyanakkor léteznek olyan gyermekek, akikhez a párok barbár és illegális gyakorlat útján jutnak hozzá, ilyen a béranyaság, vagy az emberi ivarsejtek megvásárlása. Nem az állam csonkítja meg a gyermek jogait azzal, hogy nem jegyzi be a második apa, vagy anya nevét, hanem azok a párok, akik megfosztják, hogy egy édesanya és édesapa nevelhesse fel. A gyermekek jogvédelméről szóló vita valójában hatalmas képmutatás – jelentette ki Coghe. Azt is cáfolta, miszerint a kormány tiltása az LMBTQ-közösség tagjait venné célba. Végül azt kérte a kormány tagjaitól, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni, vagy befolyásolni, és határozottan tartsanak ki álláspontjuk mellett.
 
Forrás: V4NA, magyarnemzet.hu
(2023.03.31.)