Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Brazília nem írta alá az amerikai demokrácia-csúcs Oroszországot elítélő zárónyilatkozatát

A brazil kormány megtagadta a demokrácia-csúcstalálkozó zárónyilatkozatának aláírását, amelyben a résztvevő országok elítélik „az Oroszországi Föderáció Ukrajna elleni agresszióját”, és támogatják Vlagyimir Putyin orosz elnök felelősségre vonását – jelentette a Globo című napilap.

“A BRAZIL KORMÁNY ÚGY DÖNTÖTT, HOGY NEM CSATLAKOZIK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KORMÁNYA ÁLTAL IMMÁR HARMADIK ÉVE MEGRENDEZETT, DEMOKRÁCIA-CSÚCSTALÁLKOZÓ ZÁRÓNYILATKOZATÁHOZ, AMELY CSÜTÖRTÖKÖN ÉR VÉGET. DIPLOMÁCIAI FORRÁSOK MEGERŐSÍTETTÉK, HOGY LULA DA SILVA KORMÁNYA NEM ÉRT EGYET AZZAL, HOGY AZ UKRAJNAI HÁBORÚRA HELYEZIK A HANGSÚLYT, ÉS HOGY A CSÚCSTALÁLKOZÓT OROSZORSZÁG ELÍTÉLÉSÉRE ‘HASZNÁLJÁK'” – ÍRTA A LAP.
 
Az Egyesült Államok szerdán Zambiával, Costa Ricával, Hollandiával és Dél-Koreával együtt hivatalosan is elindította a 120 ország részvételével zajló második “demokrácia-csúcstalálkozót”.
 
Az amerikai külügyminisztérium korábban közölte, hogy az eseményen vezető aktivisták és a civil társadalom képviselői is felszólalnak majd. A plenáris napot Joe Biden amerikai elnök beszéde nyitotta meg. Később António Guterres ENSZ-főtitkár is felszólalt, miközben Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő utóbbit úgy kommentálta, hogy Moszkva sajnálja részvételét az Egyesült Államok által szervezett “méltatlan látványosságon”.
 
Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a “demokrácia-csúcs” aligha sorolható bármilyen komoly eseménynek. Szerinte az Egyesült Államok, amely azt állítja magáról, hogy a világ tanítója, ott prédikálna. Az eseményt egyúttal kísérletnek nevezte arra, hogy a világot első- és másodrendű országokra osszák fel.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.03.31.)