Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A wimbledoni tenisztorna szervezői engedélyezték az orosz és belorusz sportolók részvételét

A wimbledoni szervezők – a brit Lawn Tennis Association és az All England Lawn Tennis and Croquet Club – úgy döntöttek, hogy semleges státuszban és számos előfeltétel teljesülése esetén engedélyezik orosz és belorusz sportolók versenyzését – közölte pénteken a wimbledoni sajtóosztály.

” Jelenlegi szándékunk az, hogy elfogadjuk az orosz és belorusz játékosok nevezését, feltéve, hogy “semleges” sportolóként versenyeznek, és megfelelnek a megfelelő feltételeknek. Ezek megtiltják az Ukrajna elleni oroszországi inváziót különböző formában támogató megnyilvánulásokat, és megtiltják azon játékosok nevezését, akik az orosz és/vagy belorusz államtól (beleértve az ezen államok által működtetett vagy ellenőrzött vállalatok által nyújtott szponzorációt) támogatást kapnak a bajnokságon való részvételükkel kapcsolatban” – áll a közleményben.
 
“A feltételeket gondosan kidolgoztuk az Egyesült Királyság kormányával, az LTA-val és a teniszben érdekelt nemzetközi érdekképviseleti szervekkel folytatott konstruktív párbeszéd során, és összhangban vannak a kormány által az Egyesült Királyságban működő sportszervezetek számára közzétett iránymutatással.”
 
Tavaly a szervezők az orosz és belorusz teniszezőket kizárták a versenyből. Ez volt az egyetlen 2022-es Grand Slam-torna, ahol az említett országok sportolói nem indulhattak.
 
A 2023-as tornát július 3. és 16. között rendezik meg.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.04.01.)