Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Jól bevált módszerekkel erőszakolja Lengyelországra a genderlobbit az USA

A jelek szerint az USA a pénztárcájához és a törvénykezéshez fordul, hogy beavatkozzon más országok belügyeibe.

Az Egyesült Államok varsói nagykövetsége 50 ezer dollárig terjedő támogatást ajánlott fel a lengyelországi LMBTQI+ közösség támogatását célzó programokra, ezzel is kiemelve az amerikai befolyásszerzés növekvő szerepét a konzervatív országokban. Az ilyen támogatásokra való pályázás részleteit a közösségi médiában hirdetik, de a nagykövetség Twitter-fiókján közzétett link nem aktív.
 
Nem ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok nyíltan támogatja a genderlobbit Lengyelországban. Tavaly, az úgynevezett Pride-hónap idején Mark Brzeziński amerikai nagykövet nyílt levelet nyújtott be az LMBTQI+ közösség támogatására, amelyet 46 nagykövetség és nemzetközi szervezetek képviselői írtak alá. A levél teljes mértékben támogatta az LMBTQI+ jogokat és a több lengyel városban megrendezett egyenlőségi felvonulásokat. A levél továbbá közvetve bírálta a lengyel hatóságokat, és felszólította azokat, hogy biztosítsák az LMBTQI+ közösség állítólagos jogait.
 
Az is emlékezetes, hogy 2022-ben az amerikai képviselőház elfogadta az úgynevezett Globális Tisztelet Törvényét. Ez egy olyan jogszabály, amely lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy megakadályozza azon külföldi állampolgárok beutazását, akik ellenzik az LMBTQI+ jogokat. A jogszabály kötelezi az amerikai kormányzatot, hogy rendszeresen közzétegye az LMBTQI+ közösség megsértésében résztvevő személyek listáját, és megfelelő szankciókat vessen ki rájuk.
 
A külügyminisztériumot pedig azzal bízták meg, hogy jelölje ki azt a tisztviselőt, aki felügyeli a szexuális irányultság és nemi hovatartozás alapján történő megkülönböztetés nyomon követését más országokban.
 
Claudia Tenney republikánus képviselő akkor egy lapinterjúban fejtette ki az aggodalmait. Elmondta, hogy “már létezik elegendő jogi felhatalmazás arra, hogy szankcionáljanak olyan csoportokat vagy személyeket, akik emberi jogi jogsértéseket követnek el. A törvényjavaslat széles megfogalmazása magában hordozza a nem erőszakos magatartás lehetőségét, és még arra is nyitva hagyja az ajtót, hogy vízumkorlátozásokat vezessenek be egyénekre mélyen vallásos meggyőződésük miatt. Ez a jogszabály a kormányzat agresszív kísérleteit képviseli a radikális kultúrháborús kérdések előmozdítására, nemcsak belföldön, hanem külföldön is”.
 
Korábban az uniós intézmények és az Egyesült Államok is élesen bírálta Lengyelországot az LMBTQI+ jogokkal kapcsolatos álláspontja miatt, különösen az ország azonos neműek házasságával és a szexuális neveléssel kapcsolatos álláspontja miatt.
 
A lengyel kormányzó konzervatívok azonban arra hivatkoznak, hogy a lengyel alkotmány a házasságot egy férfi és egy nő közötti házasságként határozza meg, és garantálja a szülőknek azt a jogot, hogy gyermekeiket vallási meggyőződésüknek megfelelően neveljék. Egyébként a katolikus egyház sem fogadja el az azonos neműek házasságát, és az azonos neműek kapcsolatát bűnnek tekinti.
 
A jelek szerint az USA most a pénztárcájához és a törvénykezéshez fordul, hogy beavatkozzon más országok belügyeibe.
 
Forrás: V4NA
(2023.04.02.)