Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni arany- és ezüstérmet is nyert Franciaországban

Pigniczki Fanni olimpikon ritmikus gimnasztikázó a szerfinálékban karikával arany-, szalaggal és buzogánnyal pedig ezüstérmet szerzett a franciaországi Thiais-ban rendezett Grand Prix-versenyen vasárnap.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egyéni összetettben bronzérmes sportoló a szombati selejtezőből valamennyi kéziszerrel döntőbe került, ahol  karikával kezdett, hibátlan gyakorlatára pedig 32,900 pontot kapott, amivel győzött. Buzogány- (30,450) és szalaggyakorlatával (29,250) is dobogóra állhatott, mindkét szerrel annak második fokára. A labdagyakorlatában volt egy kisebb hiba, az arra kapott 29,250 pont pedig az ötödik pozíciót jelentette, Pigniczki így összesen négy éremmel zárta a franciaországi viadalt.
 
"Nagyon boldog vagyok, óriási dolog ez számomra, még soha nem voltam dobogós Grand Prix-n, ráadásul életemben először voltam Franciaországban is" - nyilatkozta a szövetség hírlevelében Pigniczki.
 
Az olimpikon elmondta, karikával kezdett, az "nagyon jól ment", aztán a többi szernél voltak kisebb hibák, és mivel a labdánál járt érte a legnagyobb büntetés, ott nem állhatott dobogóra.
 
"Úgy gondolom, nagyon jól haladunk a felkészüléssel, de több összetevőnek köszönhető, hogy ilyen jól megy most minden. Kezd beérni az eddigi munka, változtattunk a fizikális és a mentális felkészülésen is, illetve az én hozzáállásom is változott a versenyekhez, már nem izgulok, próbálok higgadt és nyugodt maradni, és egyre jobban élvezni az egészet" - zárta Pigniczki Fanni.
 
Az Urbán-Szabó Mónika, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Mészáros Mandula Virág, Jurca Lilla, Kajner Gyöngyvirág összeállításban kiutazó felnőtt együttes kéziszercsapat öt karika bemutatójára 29,800 pontot adott a zsűri a döntőben, ez pedig az ötödik helyre volt elegendő. A három szalag, két labda fináléjában 22,000 ponttal a nyolcadik lett a magyar csapat.
 
 
Forrás: MTI
(2023.04.10.)