Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Mészáros Eszter ezüstérmes légpuskában

Pekler Zalán győzelme után Mészáros Eszter ezüstérmet nyert légpuskában a perui sportlövő világkupa-versenyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 10 méteres ötkarikás szám alapversenyében 628,3 kört teljesített a junior világbajnok magyar, és bár ezzel a kilencedik helyen zárt, az előtte végző kínai csak a ranglistapontokért versenyzett, így Mészáros nyolcadikként bejutott a döntőbe.
 
A fináléban az első öt lövés után a negyedik, a második sorozat után az ötödik helyen állt, sőt a harmadik öt lövés után szét kellett lőnie a spanyol Paula Grandéval az első hatban maradásért. A szétlövésben először mindketten 9,4 kört lőttek, majd Mészáros Eszter 10,5-öt, miközben ellenfele egy tizeddel kevesebbet. A folytatásban a tokiói olimpikon magyar erőre kapott, az 53,4 körös negyedik sorozatnak köszönhetően az élre állt, és bár az ötödik sorozatban "csak" 52 kört teljesített, így is a kínai Vang Cse-lin mögött - aki 262,8 körrel az élen zárt - 262,1 körös teljesítménnyel a második helyen végzett, és lőhetett az aranyéremért.
 
A 16 pontig tartó aranymérkőzésen minden lövés után két pontot kapott az a versenyző, aki a nagyobbat lőtte, míg döntetlen esetén egy-egy pont járt mindkét félnek. A kínai 7-3-ra elhúzott, és bár Mészáros Eszter 8-8-nál még utolérte ellenfelét, a folytatásban a kínai percei következtek, és Vang Cse-lin végül 17-9-re győzött.
 
Mészáros Eszter ezzel ezüstérmes lett, a magyar küldöttség pedig két arannyal és egy ezüsttel jelenleg a kínaiak mögött a második helyen áll az éremtáblázaton. Szombaton korábban Pekler Zalán ugyancsak légpuskában győzött, valamint pénteken szintén ő Dénes Eszterrel a légpuska vegyescsapat számában végzett az első helyen.
 
Forrás: mti.hu
(2023.04.16.)