Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Női vízilabda világkupa - Kiütéses magyar győzelem

A magyar női vízilabda-válogatott pénteken rendkívül simán, 13-3-ra nyert az olasz csapat ellen a világkupa második, athéni selejtezőtornájának zárófordulójában.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már múlt héten, a rotterdami fordulóban kiharcolta a szuperdöntős szereplést, így a görög fővárosban csak a jobb kiemelésért játszott.
 
    Női világkupa, selejtező, 2. kör:
Magyarország-Olaszország 13-3 (4-1, 6-1, 1-0, 2-1)
--------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Hajdú 3, Parkes, Gurisatti, Rybanska 2-2, Vályi, Tiba, Leimeter, Garda 1-1
 
A magyar csapat 16 fős keretéből ezúttal Faragó Kamilla, Szegedi Panni és a Dömsödi Dalma maradt ki.
 
A magyar válogatott egészen elképesztő első két negyedet produkált, támadásban szinte minden bejött - néha még a szerencse is a csapat mellett volt -, a védekezés pedig Neszmély Boglárka kapus vezérletével majdhogynem hibátlanul működött. Ennek eredményeképpen a nagyszünetig három gólt szerző, 17 éves Hajdú Kata remeklésével 10-2-re vezetett Bíró Attila együttese.
 
A harmadik negyedben kereken hat percet kellett várni az első gólra, ekkor Rybanska Natasa bombázott egészen messziről a hálóba, az olaszok viszont még létszámfölényben sem tudták Neszmélyt megoldhatatlan feladat elé állítani.
 
Az olaszoknak végül két és fél perccel a befejezés előtt sikerült megtörniük gólcsendjüket, bár Neszmély kis híján kivédte az ötméterest. A magyarok végül ezt a negyedet is megnyerték és könnyedén diadalmaskodtak.
 
"Sokkal keményebb és szorosabb meccsre számítottam" - idézte a szövetség közleménye Bíró Attilát. "Megadtuk az alaphangot az első negyedben, ami nagyon jól sikerült, és onnantól nem engedtünk a szorításon. Minden dicséret a lányoké, az olasz válogatott teljesítményét pedig nem nekem kell értékelnem. Örülök a fiatalok teljesítményének, Neszmély Boginak, Hajdú Katának, Tiba Pannának, a többiek pedig nagyon jól kiegészítették őket" - mondta a kapitány, aki elárulta: azt kérte a játékosaitól, hogy az összes energiát mozgósítsák itt, mert egy világversenyen is az utolsó három meccs a legfontosabb.
 
"Örülök, hogy a legutolsón is ennyire jól teljesítettek" - fogalmazott.
 
Hajdú Kata, a meccs legjobbja azt monda, sokkal kiélezettebb mérkőzésre számítottak.
 
"Nagyon jó volt a védekezésünk, sokat próbáltunk blokkolni, koncentrálni hátul, és ez sikerült is, elöl pedig be tudtuk lőni a helyzeteinket. Próbáltunk meccsről meccsre nem visszaesni, hanem lépkedni felfelé a lépcsőfokokon, és ez elég jól ment. Fárasztó volt a sorozat, és akkor még finoman fogalmaztam, de örülök, hogy a legtöbbet ki tudtuk hozni magunkból így a végén is."
 
"Ez egy óriási lépés számomra, ez volt az első meccs a válogatottban, amikor én kezdtem, már nagyon vártam" - nyilatkozott a kapus Neszmély Boglárka, aki szerint nagyon jó működött előtte a védelem, jók voltak a blokkok, így neki is sokkal könnyebb dolga volt.
 
A csoport végeredménye: 1. Hollandia 15 pont, 2. Egyesült Államok 13, 3. Magyarország 12, 4. Olaszország 6
 
A szuperdöntőre június 23. és 25. között kerül sor az egyesült államokbeli Long Beachen.
 
 
Forrás: MTI
(2023.04.22.)