Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Pályázati felhívás - Wass Albert 115/25

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár pályázatot hirdet Wass Albert születésének 115. és halálának 25. évfordulójára.

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár több éve támogat, illetve szervez olyan konferenciákat, amelyek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségeik fejlesztéséhez. E konferenciáknak az egyéni kapcsolatépítés elősegítése mellett kiemelt célja a Kárpát-medence tudományos kapcsolatrendszerének szorosabbra fűzése is.
 
A Magyar Műhely Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2023-ban emlékezik a RETÖRKI Wass Albert születésének 115. és halálának 25. évfordulójára. Munkássága meghatározó a magyar kultúra, azon belül a magyar irodalom számára. Közös felhívásukat olyan fiatal, Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára teszik közzé, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy tudományos formában dolgozzák ki az alábbi témák egyikét.
 
A pályázónak az alábbi témakörök közül egyet kell kiválasztania, és először annak rövid összefoglalóját (kutatási terv) kell beküldenie, amelynek a szakmai zsűri által történő pozitív elbírálása esetén felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza. Ezt követően a zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt tanulmányok szerzőinek lehetőségük lesz, hogy munkájukat a 2023 őszén megrendezésre kerülő konferencián tudományos előadás formájában nemcsak a zsűri, hanem szélesebb közönség előtt is bemutassák.
 
A részletes pályázati felhívás  ITT   olvasható.
 
 
Forrás: retorki.hu
(2023.04.26.)