Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Köszönjük, hogy éves adójuk 1%-át A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak ajánlották fel!
1%"/
ZELENSZKIJ EGY BÁBÚ A NYUGAT KEZÉBEN, NEM VELE KELL TÁRGYRALNI, HANEM A GAZDÁIVAL

A Nyugat és Oroszország végül le fog ülni tárgyalni a nézeteltéréseikről, de ezt a párbeszédet nem Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel kell lefolytatni, hanem azokkal, akik őt bábúként használják – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken.
 
A Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) külügyminisztereinek az indiai Goában tartott találkozója után újságíróknak nyilatkozva Lavrov megismételte, hogy Moszkva “soha nem volt hajlandó rendezni azokat a kérdéseket, amelyek az USA és szatellitái azon akcióiból erednek, hogy Ukrajnát fegyverekkel pumpálják”, hogy az harcolhasson Oroszország ellen.
 
A miniszter megjegyezte, hogy a világ számos országában egyre inkább tudatosul, hogy ezeket a feszültségeket nem lehet kizárólag az ukrajnai konfliktus befagyasztásával enyhíteni.
 
“MINDENKI MEGÉRTI, HOGY A FOLYAMATBAN LÉVŐ ESEMÉNYEK GEOPOLITIKAI TERMÉSZETŰEK” – MONDTA.
 
“A fő geopolitikai probléma megoldása nélkül – hogy a Nyugat arra törekszik, hogy megőrizze hegemóniáját és ráerőltesse saját akaratát mindenkire – lehetetlen megoldani a válságokat Ukrajnában és a világ más részein” – tette hozzá Lavrov.
 
Az orosz diplomata rámutatott Kína 12 pontos tervére az ukrajnai politikai rendezésről, amelyet február végén tettek közzé. Lavrov elmondta, hogy bár a terv magát a konfliktust igyekszik rendezni, sokkal globálisabb és átfogóbb kérdésekre is összpontosít.
 
“MINDEZT TERMÉSZETESEN NEM ZELENSZKIJJEL KELL MEGVITATNI, AKI EGY BÁBU A NYUGAT KEZÉBEN, HANEM KÖZVETLENÜL A GAZDÁIVAL” – MONDTA LAVROV, MEGJEGYEZVE, HOGY ILYEN TÁRGYALÁSOKRA “ELŐBB-UTÓBB” SOR KERÜL.
 
Április elején, egy közelgő ukrán tavaszi ellentámadásról szóló spekulációk közepette Antony Blinken amerikai külügyminiszter kizárta a Kijev és Moszkva közötti béketárgyalásokat, arra utalva, hogy az ilyen tárgyalások csak abban segítenék Oroszországot, hogy “megerősítse” területi igényeit.
 
Moszkva többször is kijelentette, hogy nyitott a Kijevvel való tárgyalásokra, ha az elismeri “a valóságot a helyszínen”, beleértve négy olyan korábbi ukrán régió új státuszát, amelyek tavaly ősszel elsöprő többséggel az Oroszországhoz csatlakozás mellett szavaztak. A népszavazásokkal nagyjából egy időben azonban Zelenszkij aláírta azt a rendeletet, amely megtiltotta a tárgyalásokat a jelenlegi orosz vezetéssel.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.05.06.)