Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


BAJNOK LETT A FERENCVÁROS!

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kuriózumnak nevezte, hogy a labdarúgócsapat sorozatban ötödször nyerte meg az OTP Bank Ligát.
 
"Jobb úgy ünnepelni a bajnoki címet, ha a pályán nyer a csapat, de nagy az öröm, mert megdolgoztunk ezért a sikerért" - mondta az M1 aktuális csatornának a sportvezető röviddel azt követően, hogy pénteken biztossá vált a klub történetének 34. bajnoki aranyérme a második Kecskemét kispesti vereségével. - "Ötször egymás után bajnokságot nyerni, az kuriózum. Mindenki rengeteget dolgozott érte" - fogalmazott.
 
Legutóbb ez a bravúr 48 évvel ezelőtt az ősi rivális Újpestnek jött össze, míg a Ferencváros klubrekordot állított be, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.
 
A sportvezető hozzátette, a biztos első hely tudatában is százszázalékosan odateszi majd magát a Ferencváros a szombati mérkőzésén, amelyen a Kisvárda lesz a vendége a Groupama Arénában. Ahogy fogalmazott, "nem alibi hangulat" lesz.
 
"Nem az a kérdés, hogy jön-e nehezebb időszak, hanem hogy mikor. Nekünk ezalatt kisebb lett az előnyünk" - beszélt Orosz Pál a bajnokcsapat tavaszi hullámvölgyéről, amely öt nyeretlen mérkőzést foglalt magában.
 
A sportvezető a szezon legemlékezetesebb mérkőzései között az Európa-ligában bemutatott menetelést említette, külön kiemelve a Monacóban aratott győzelmet, illetve a Trabzonspor nyitókörös felülmúlását, amikor a csapat már a mérkőzés legelején emberhátrányba került, mégis sikerült nyernie.
 
"Szeretnénk elérni a Bajnokok Ligája-csoportkört. Ez a kimondott cél, de akkor sem esünk kétségbe, ha Európa-liga csoportkör jön össze megint" - mondta a következő idénnyel kapcsolatban Orosz Pál.
 
A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov arról beszélt a klub honlapján, hogy a hétfői derbin aratott siker "nagy lökést adhat a hátralévő meccsekre", szerinte az ott mutatott játékkal eredményesek lehetnek a Kisvárda ellen is.
 
"Úgy készültünk, hogy a Kisvárda ellen eldőlhet a bajnoki cím, de ez már korábban megtörtént. Csak bátorítani tudom a szurkolóinkat, hogy minél többen legyenek a stadionban szombat este, mert mi velük szeretnénk megünnepelni a mérkőzés végén a Ferencváros 34. bajnoki elsőségét" - fogalmazott az orosz szakember.
 
Forrás: MTI
(2023.05.06.)