Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


TÍZ ÉV UTÁN MAGYAR ÉREM NŐI TŐRBEN, PÁSZTOR FLÓRA HARMADIK PLODVDIVBAN

Pásztor Flóra harmadikként zárta a női tőrözők plovdivi világkupaversenyét, amely az olimpiai kvalifikációs időszak első viadala volt. Ebben a fegyvernemben tíz év után szerzett magyar női vívó érmet világversenyen.
 
A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Törekvés 24 éves, tokiói olimpikon sportolója őszi térdműtéte után két hete kezdett el teljes értékű edzésmunkát végezni, ehhez képest Bulgáriában nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.
 
A 64 között az amerikai Sabrina Cho felett diadalmaskodott 15-9-re, majd az olasz Erica Cipressa következett, aki nemrégiben második lett a torinói GP-n. Őt 15-10-re verte Pásztor, a nyolc közé jutásért pedig egy másik olasz, a világranglistán hetedik Francesca Palumbo volt az "áldozat" (15-9). Az éremért a lengyel Julia Walczyk-Klymaszik következett, aki ellen 11-4-es vezetés után 15-12 lett a végeredmény. Az elődöntőben a világranglistát vezető, olimpiai bajnok Lee Kiefer már túl nagy falatnak bizonyult (6-15).
 
Magyar részről legutóbb Mohamed Aida nyert érmet női tőr világversenyen (olimpia, vb, vk, GP), 2013 tavaszán, a tauberbischofsheimi vk-n.
 
Beliczay Sándor, Pásztor Flóra mestere azt mondta, nagyon büszke a tanítványára.
 
"Sok mindenen ment keresztül, régen láttam ennyire higgadtan és jól vívni. Jár a köszönet a két műtétet elvégző Pánics doktor úrnak is, nélküle nem tartanánk itt. Igazából azt terveztem, hogy ebben a szép időben, délután kimegyek horgászni. Egyáltalán nem bánom, hogy ehelyett nézem a laptop képernyőjén nagyszerű tanítványomat!" - idézte a hunfencing.hu a szakembert.
A szülés után visszatért Kreiss Fanni, valamint Lupkovics Dóra a 32,  Kondricz Kata pedig a 64 között búcsúzott.
 
Vasárnap csapatversenyt rendeznek Plovdivban, a magyarok Kínával találkoznak majd a nyolcaddöntőben.
 
Forrás: MTI
(2023.05.07.)