Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kajak-kenu vk - Bronzérmes a férfi kajaknégyes

A Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor összeállítású férfi kajaknégyes bronzérmet szerzett 500 méteren a szegedi kajak-kenu világkupaversenyen.

Az egység nem rajtolt igazán jól, de aztán sikerült "regenerálódnia" és féltávnál már az élen haladt. A pozícióját egészen a hajráig tartotta is, ekkor azonban fáradni látszott, a közönség biztatása sem segített, a riválisok pedig jól bírták az utolsó métereket, így a litván és az erősebb spanyol csapat is megelőzte őket. Ezzel együtt a négy kajakos a parton boldogan fogadta edzőjük, Hüvös Viktor gratulációját.
 
Az épek versenyében ez volt a magyar csapat egyetlen érme a pénteki döntőkben.
 
Férfi kajak egyes 500 méteren az MVM Szegedi VE 22 éves versenyzője, Balogh Gergely - akinek az egyes mellett a nap folyamán négyesben is teljesítenie kellett - a nyolcadik helyen zárta a döntőt. Az aranyérem a portugálok klasszisának, Fernando Pimentának a nyakába került.
 
"Maximalista vagyok, ezért nem vagyok elégedett az eredményemmel, jobbra számítottam. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ennyi mai futam után ez egy jó helyezés, beleadtam mindent - mondta az MTI-nek, kiemelve, hogy a szövetségből mindenki segítette az "erőltetett menet" során. - A szezonban az a célom, hogy találjak egy jó párostársat magamnak, akivel 500-on oda tudunk érni az Európa Játékokra és a világbajnokságra, hosszú távon pedig szeretnék bekerülni az első számú négyesbe. De az egyest sem engedem el, jó lenne ebben a számban is indulni a vb-n, és a mainál jobb helyezést elérni."
 
A törökbálintiak húszéves kenusa, Buday Domonkos ugyancsak nyolcadik lett 500 méter egyesben - itt a győzelmet Catalin Chirila révén a románok szerezték meg -, a Szellák Szabina, Nemes Réka, Dráviczki Dóra, Rugonfalvi-Kiss Janka összeállítású fiatal női kajakos kvartett pedig kilencedikként zárt a döntőben. Utóbbi egységtől, amelyet utánpótláskorú versenyzők alkotnak, már az nagy fegyverténynek számított, hogy bekerült a legjobbak közé. Az első helyen a kínaiak hajója ért célba.
 
A pénteki para döntőkben két érmet szereztek a magyarok: Suba Róbert második, Juhász Tamás pedig harmadik lett KL1 200 méteren.
 
"Az első egy-két húzás nem sikerült, de utána belelendültem. Ez egy jó eredmény így a szezon elején, de még nagyon sok munka áll előttünk" - mondta a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert.
 
"A rajtban egy kicsit kifordított a szél, aztán száz méternél megbillentem, de aztán onnantól már jól sikerült a pálya" - fogalmazott Juhász Tamás.
 
A szegedi vk-verseny vasárnapig tart.
 
A harmadik helyezett Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence és Tótka Sándor a férfi kajak négyesek 500 méteres versenyének döntőjében a kajak-kenu világkupán a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban 2023. május 12-én. MTI/Kovács Tamás
Forrás: MTI
(2023.05.13.)