Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


NEUMANN JÁNOS ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA - ZÁRÓKONFERENCIA A HUNGARIKUM LIGETBEN

Január végén a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann 2023 programsorozat keretein belül pályázati felhívást hirdetett Neumann János élete és munkássága címmel. A jelentkezőknek először választott témakörük rövid összefoglalóját kellett megküldeniük. A zsűri a legjobbaknak lehetőséget adott, hogy hosszabb dolgozatban fejtsék ki az adott témát.

Május 13-án, szombaton a Budapesti Gazdasági Egyetemről, a Budapesti Metropolitan Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Károli Gáspár Református Egyetemről, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemről, a Neumann János Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről, a Pécsi Tudományegyetemről, a Selye János Egyetemről, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemről és a Szegedi Tudományegyetemről összesen harminc pályázó érkezett a Hungarikum Ligetbe, hogy szóban is prezentálja pályamunkáját.
 
Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Lezsák Sándor, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Dr. Nagy Zoltán és Gaál József, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kurátorai hallgatták meg és értékelték az előadásokat.
 
A szakmai zsűri döntése értelmében I. helyezett lett és ezzel 500.000 Ft pénzjutalomban részesült Boone Alexander Sebastian, a Semmelweis Egyetem hallgatója. A második helyezést és a 250.000 forintos pénzjutalmat Biró István, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója kapta. Harmadik lett és az ezzel járó 100.000 Ft pénzjutalmat Jurecska Judit Laura, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója kapta.
 
A zsűri döntése alapján a tíz 50.000 forintos különdíjat kapta: Bódog Vanda, Horváth Gábor, Lázin Áron, Lekrinszki Fanni, Oláh Nóra, Orsulics Nada, Papp Regina, Pásztó Vivien, Pólik Ádám és Szóláth Ákos.
 
Lezsák Sándor a díjkiosztót követően, a konferencia végén bejelentette: a pályamunkák kivonatából tanulmánykötet készül.
 
Forrás: nepfolakitelek.hu
(2023.05.16.)