Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Vívó-vk - Dósa Dániel bronzérmes Sanghajban

Dósa Dániel bronzérmet nyert vasárnap a férfi tőrözők sanghaji Grand Prix-versenyén.

A 27 éves magyar vívó a főtáblán a 2018-ban világbajnok olasz Alessio Foconival szembeni 15-11-es bravúros győzelemmel kezdett. Ellenfele - a hunfencing.hu oldal beszámolója szerint - hétszer nyert eddig vk- vagy GP-versenyt. A folytatásban a Törekvés tőrözője ugyancsak 15-11-re verte a hongkongi Csoj Csun Jin Ryant, azután 15-6-ra a 2018-ban vb-bronzérmes spanyol Carlos Llavadort, akivel szemben nem volt pozitív a mérlege. A Dósa a negyeddöntőben a francia Wallerand Roger-t még ennél is könnyebben, 15-3-ra múlta felül, az elődöntőben azonban 15-7-re kikapott az olasz Francesco Ingargiolától. Sikerének értékét emeli, hogy korábban még negyeddöntőbe sem jutott a világkupa-sorozatban.
 
"A kiesés szélén voltam a csoportkörben, null-kettővel kezdtem, és nem az erősektől kaptam ki... Aztán valahogy továbbevickéltem, de többek között a vk-bronzérmes brazil Toldót kellett megvernem utána szombaton" - utalt a csoportszakaszban átélt nehézségekre és a főtábláért rendezett direktkieséses asszókra a magyar szövetség honlapján.
 
"Ma viszont más napra ébredtünk. Foconi miatt nem bosszankodtam, hiába világbajnok, nem fekszik neki a stílusom. Utána pedig minden bejött. Llavadort egyszer győztem le eddig tizenöt tusban, most sima lett. Roger meg még simább. Ugyanazt próbáltam az elődöntőben is, de akkor valahogy semmi nem úgy sikerült" - elevenítette fel a történteket.
 
A sanghaji Grand Prix-n magyar részről még hárman szerepeltek a férfiak versenyének főtábláján, mindannyian a 64 között búcsúztak, így Németh András a 42., Tóth Gergely az 50., Szemes Gergő pedig a 64. helyen végzett. A női versenyben egyik magyar sem volt ott a legjobb 64 között.
 
Forrás: MTI
(2023.05.22.)