Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


U23-as vívó Eb - Bronzérmes a kardozó Spiesz Anna

Bronzérmet nyert Spiesz Anna a női kardozók csütörtöki versenyében, a budapesti U23-as vívó Európa-bajnokság harmadik napján, melyen a párbajtőröző Keszthelyi Zsombor és Osman-Touson Maruán negyeddöntőig jutott, előbbi ötödik, utóbbi nyolcadik lett.

Az idén csapatban junior világbajnok, egyéniben vb-bronzérmes Spiesz a csoportjában négy ellenfelét legyőzte és csak egytől kapott ki, ezzel a teljesítménnyel pedig a főtáblán a 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az első asszójában 15-5-re nyert a lengyel Zuzanna Lenkiewicz ellen, majd 15-10-re verte a spanyol Itziar Gallardót, a negyeddöntőben pedig 15-4-re az ukrán Valerija Procsenkót. A döntőért a bolgár Joana Ilievával vívott, és 15-6-ra kikapott.
 
A kadet világbajnok Domonkos Emese, valamint Beviz Dorottya a 32 között fejezte be szereplését, Pápai Zoé pedig nem került fel a főtáblára a 46 fős mezőnyben.
 
A párbajtőrözőknél Keszthelyi a csoportszakaszt öt győzelemmel zárta, majd a főtáblán a finn Julius Jutilát 15-8-ra, az olasz Filippo Armaleót 13-11-re, a lengyel Hubert Klughardtot 15-14-re győzte le, a negyeddöntőben viszont hasonlóan szoros küzdelemben 13-12-re kikapott az olasz Giulio Gaetanitól.
 
Osman-Touson az első szakaszban három győzelmet aratott és két ellenfelétől kapott ki, aztán a 64 között 14-5-re nyert a holland Nils Roubailo ellen, majd 15-9-cel búcsúztatta Kovács Gergelyt, a 16 között pedig 15-11-re győzte le a lengyel Jan Sochát. A legjobb nyolc között Keszthelyihez hasonlóan ő is egyetlen tussal maradt alul, 9-8-ra kapott ki a svájci Sven Vineistől.
 
A 84 fős mezőnyben Kováccsal együtt Somody Soma is a főtábla második fordulójáig jutott.
 
A magyar csapat négy éremnél tart: kedden a kardozó Horváth Gergő harmadik lett, szerdán a tőröző Szemes Gergő ezüstöt, Tóth Gergely pedig bronzot nyert .
 
Pénteken a női tőrözők és párbajtőrözők, valamint a férfi kardozók csapatversenyét rendezik a Ludovika Arénában.
 
Forrás: MTI
(2023.05.26.)