Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kreml:az ukrán vezetés bebizonyította terrorista természetét azzal, hogy Putyin megölésével fenyeget

Ukrajna vezetése ismét bebizonyította terrorista természetét azzal, hogy Vlagyimir Putyin elnök meggyilkolásával fenyegetőzött – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtófőnöke, miközben biztosította, hogy az orosz vezető jól védett.

“EGY TERRORISTA REZSIM TERRORISTA TÖREKVÉSEIRŐL BESZÉL” – MONDTA PESZKOV CSÜTÖRTÖKÖN A ROSSZIJA 24 CSATORNÁNAK.
 
A szóvivő Vadim Szkibickijnek, az ukrán hírszerzés főigazgatóságának (GUR) helyettes vezetőjének kijelentéseit kommentálta, aki a Die Welt című német lapnak szerdán azt mondta, hogy Putyin szerepel ügynöksége halállistáján.
 
Peszkov szerint az ilyen kijelentések azt mutatják, hogy az Oroszország által 2022 februárjában Ukrajnában indított katonai művelet “több mint indokolt, több mint szükséges volt”.
 
Arra a kérdésre, hogy a kijevi fenyegetés után megerősítették-e az orosz elnök biztonsági szolgálatát, Peszkov azt válaszolta:
 
“HIGGYE EL, A BIZTONSÁGI SZOLGÁLATAINK TUDJÁK A DOLGUKAT, ÉS TUDJÁK, MIT CSINÁLNAK”.
 
Szkibickij az interjúban azt állította, hogy Putyin “észreveszi, hogy egyre közelebb kerülünk hozzá”. Az ukrán ügynökök eddig nem tudtak eljutni hozzá, mert az orosz vezető “bujkál” – tette hozzá. A hírszerzési tisztviselő szerint a GUR “megpróbálja megölni” a Wagner katonai magáncég vezetőjét, Jevgenyij Prigozsint, Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt is.
 
Május elején két kis drónt hatástalanított a légvédelem, miközben Putyin moszkvai Kreml-rezidenciájára akartak csapást mérni. Az orosz vezető nem tartózkodott a Kremlben a sikertelen támadás idején.
 
Annak ellenére, hogy az ukrán hatóságok tagadták, hogy bármi köze lenne a támadáshoz, Moszkva előre kitervelt terrorcselekménynek és Putyin ellen Kijev által elkövetett merényletnek nevezte az incidenst.
 
A Kreml ígérte, hogy Oroszország megtorolja a támadást “bárhol és bármikor, ahol és amikor szükségesnek tartja”, Vjacseszlav Vologyin vezető törvényhozó pedig “olyan fegyverek bevetésére szólított fel, amelyek képesek megállítani és megsemmisíteni a kijevi terrorista rendszert”.
 
Oroszország tavaly ősz óta vádolja Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kormányát “terrorista taktikával”, amikor azt mondta, hogy Ukrajna orosz infrastruktúrát vesz célba, köztük nukleáris létesítményeket és a stratégiai fontosságú Krími hidat. Ezután válaszul nagyszabású rakétatámadások sorozata következett Ukrajna-szerte, amely súlyos károkat okozott az ország energetikai rendszerében, és kimerítette az ukrán légvédelem képességeit.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.05.26.)