Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ IFI UTÁN A SERDÜLŐCSAPAT IS BAJNOK LETT

2019 után ismét bajnoki címet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo a fiú serdülő korosztályban.
 
Az FTC-Telekom fiatal vízilabdázói megérezték a győzelem ízét, amihez már foggal-körömmel ragaszkodnak! Történt ugyanis két hete a Margitszigeten, hogy több serdülőkorú játékossal felálló ifjúsági csapatunk a favoritokat is legyőzve bajnoki címet nyert. Ezt követően többen a keretből a felnőttekkel is ünnepelhettek az OSC elleni fináléban a Kondorosi úton, hiszen az OB I alapszakaszában nem egyszer szerephez jutottak, így joggal kaptak aranyérmet a nyakukba. Ilyen élményekkel vágott neki a Nyéki Balázs vezette Fradi a pécsi nyolcasdöntőnek, ahol kezdésként könnyed 17-2-es sikert aratott a Vasas ellen, majd másnap a hazaiakkal szemben már nagyobb ellenállásba ütközött, ám Paján Viktor Bátor hajrában lőtt góljával 9-8-ra győzni tudott. Jöhetett a vasárnapi finálé a BVSC ellen.
 
A szezon eddigi 28 meccséből 26-ot megnyert az FTC, ugyanakkor két vereségét éppen a BVSC-től szenvedte el. A zuglóiak december elején 11-10-re nyertek a Szőnyi úton, míg áprilisban hazai medencében maradtunk alul 11-7 arányban.
 
A döntőben sokáig úgy tűnt, hogy most sem tudjuk megtörni a sárga-kékek győzelmi sorozatát, hiszen Nyéki Balázs legénysége futott az eredmény után, mindig csak válaszolni tudott a bekapott gólra, a vezetést nem tudta átvenni. 6-6 után azonban már nem folytatódott a sorminta, és Haverkampf Bence passzából Zeman Márton szerzett vezetést a harmadik negyed közepén. Az előny megszerzésének tudatában a lélektani fölény is hozzánk került, és  négy perccel a vége előtt már 10-7 volt a javunkra. Ezt pedig már nem tudta ledolgozni riválisunk, sőt még egyet rátettünk, így 11-7-re megnyertük a bajnoki döntőt. Az FTC tehát akkor tudta legyőzni a BVSC-t, amikor a leginkább kellett, a szezon utolsó mérkőzésén, amikor a trófea volt a tét.
 
Utánpótlásunk ezzel óriási tettet vitt véghez, hiszen az ifjúsági bajnoki cím elhódítása után, egy korosztállyal lejjebb a serdülők között is aranyéremmel zárt.
 
Ezt még tovább fokozhatjuk, hiszen a magyar vízilabda történetében ritkán fordul elő az, amire az FTC képes volt 2023-ban a férfi szakágban, vagyis hogy egy szezonon belül a felnőttek, az ifik és a serdülők között is legjobbnak bizonyuljon, emellett pedig a Komjádi Kupát is begyűjtse.
 
GRATULÁLUNK A JÁTÉKOSOKNAK ÉS A SZAKMAI STÁBNAK!
 
Ugyanebben a korosztályban a lányoknál Petrovics Mátyás csapata a Szentessel mérkőzött meg a bronzéremért az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban megrendezett nyolcasdöntő utolsó napján. A mieink ugyan 6-1-es hátrányban voltak, de sikerült egyenlíteni, ezzel pedig büntetőpárbajra menteni a csatát. Az idegek harcát azonban a vendégek bírták jobban, így 16-14-re megnyerték az összecsapást, ezzel a bronzot is. A Fradi így a negyedik helyen fejezte be a szezont.
 
Forrás: fradi.hu
(2023.05.29.)