Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Vucic: nem engedjük meg a szerbek lemészárlását

A szerb államfő hétfőn a nyilvánossághoz intézett rendkívüli beszédében azt mondta, hogy hónapok óta hangoztatja, hogy Albin Kurtinak, Pristina ideiglenes intézményeinek vezetőjének egyetlen vágya van – összetűzéseket okozni Koszovóban, és komoly konfliktust előidézni a szerbek és a NATO között, hogy az egész régiót vérontáshoz vezesse, és hangsúlyozta, hogy Kurti az egyetlen, aki a Koszovóban történtekért okolható.

Kifejtette, kevesen akarták meghallani és megérteni, mi történik Koszovóban, pedig az elmúlt három napban "egy idióta" és politikailag analfabéta ember is megérthette, mi történik. Kurti azzal a céllal készítette elő a mai eseményeket, hogy komoly konfliktusok alakuljanak ki a szerbek és a NATO között, miközben ő Pilátus módjára mossa a kezeit, és azt mondja, hogy ennek semmi köze hozzá - mondta Vučić.
 
Kijelentette, hogy a katonai erőket ott vetik be, ahol szükségesnek tartják. Ma este meglátogatjuk őket, és nem engedjük meg a szerbek lemészárlását. Beszéltem a nemzetközi tisztviselőkkel, holnap (kedden) pedig találkozót kell tartani a Kvinta képviselőivel - mondta az elnök. Arra kérem a koszovói szerbeket, hogy ne bonyolódjanak konfliktusba a NATO-val, nem azért, mert félünk, hanem azért, mert Kurti ezt akarja a leginkább. Tiltakozzanak békés úton, akárcsak ma, üljenek le, mert amikor békés úton szállnak szembe az albán megszállóval, akkor senki sem tudja leigázni őket – kérte Vučić.
 
 
Forrás: pannonrtv.com
(2023.05.30.)