Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Újabb brüsszeli támadás Magyarország ellen

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: az ég kék, a dollár zöld, a baloldal háborúpárti, a magyarok viszont békét szeretnének, és ezt ma csak a kormánypártok képviselik.

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) az Országgyűlés plenáris ülésén május 30-án arról beszélt: újabb „példátlan” támadásra készül a brüsszeli baloldal Magyarország ellen, egy „hazug határozatot” akarnak elfogadni annak érdekében, hogy Magyarország 2024-ben ne láthassa el az EU Tanácsa soros elnöki feladatait. Szerinte a készülő szöveg „hemzseg a hazugságoktól”, az előterjesztők között pedig ott van a „magyargyűlölő” Daniel Freund és a magyar Cseh Katalin is.
 
Úgy vélte: a brüsszeli baloldal így akarja Magyarországot belekényszeríteni a háborúba.
 
Hangsúlyozta: nem hagyják, hogy a baloldal zsarolja Magyarországot, és elvegye a soros elnökség lehetőségét. Ismételten üzenjük, hogy kitartunk a békepárti álláspont mellett, nem engedjük, hogy a baloldal belesodorja Magyarországot a háborúba – hangoztatta.
 
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint míg az EP-ben Magyarországgal vannak elfoglalva, addig nem foglalkoznak olyan fontos kérdésekkel, mint a szankciók miatti áremelkedések. A magyar elnökséggel kapcsolatos ügyet úgy értékelte: ez egy újabb nyomásgyakorló eszköz Magyarország ellen, ahogyan az uniós pénzek visszatartása is az.
 
A baloldalt azzal vádolta, hogy háborúpárti álláspontot képvisel. „Az ég kék, a dollár zöld, a baloldal háborúpárti”, a magyarok viszont békét szeretnének, és ezt ma csak a kormánypártok képviselik – fogalmazott.
 
Csíksomlyó minden évben üzen
 
Latorcai János (KDNP) a pünkösdi csíksomlyói búcsúról emlékezett meg. Hangsúlyozta: Csíksomlyó minden évben üzen, erőt és reményt ad évszázadok óta az ott fohászkodóknak. Csíksomlyó ezért vált a világ magyarsága számára a hit és a megmaradás üzenetének egyik legfontosabb spirituális központjává – fogalmazott. Hangsúlyozta: a nemzet alapja a család, a szeretet és az élet közössége, jövője pedig a felelősséggel vállalt és nevelt gyermek. A felelős neveléshez hozzátartozik az értékek átadása és annak megtanítása, hogy egy történelmileg kialakult tartós közösség tagjai vagyunk, amelyet közös nyelv, terület és ezeréves értékek és a kereszténység éltet – tette hozzá a képviselő.
 
Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár megköszönte a sok százezer zarándoknak, akik a határon túli magyar régiókból, az anyaországból és a diaszpórából érkeztek, hogy részt vettek a csíksomlyói búcsún.
 
Fontos, hogy Csíksomlyó kapcsán ne arról beszéljünk, „hogyan forgatták ki” Novák Katalin államfő szavait, hanem megköszönjük a román hatóságoknak, rendőröknek, tűzoltóknak, akik munkájukkal emelték az ünnep fényét – hangsúlyozta.
 
 
Forrás: mti.hu
(2023.05.31.)