Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Roland Garros: megtiltották az orosz teniszezőnek, hogy a szponzora logójával lépjen pályára

Veronyika Kugyermetova orosz teniszezőnek megtiltották, hogy a 2023-as francia nyílt teniszbajnokságon játsszon, ha a szponzora, a Tatnyefty olajvállalat logóját viseli – adta hírül csütörtökön a sport.pl lengyel lap a franciaországi Grand Slam-torna szervezőire hivatkozva.

Az orosz Tatnyefty olajvállalat 2021 óta működik együtt Kugyermetovával, mint szponzor, és azóta a cég hivatalos logóját viseli játék közben.
 
“Ennek oka a Franciaországban érvényben lévő szabályozás” – idézte a lengyel székhelyű honlap a torna tisztviselőit. “Tilos minden olyan reklám vagy feliratozás, amely sérti a kormányzati vagy televíziós szabályokat”.
 
“A TATNYEFTY SZEREPEL A SZANKCIÓS LISTÁN, ÉS A CÉG LOGÓJÁNAK MEGJELENÍTÉSE A ROLAND GARROSON NEM MEGENGEDETT” – TETTÉK HOZZÁ A SZERVEZŐK.
 
A 2023-as francia nyílt bajnokság május 28. és június 11. között kerül megrendezésre a francia fővárosban, Párizsban. A tornát szabadtéri salakos pályákon játsszák, és 49,6 millió euró pénzdíjat kínál.
 
Kugyermetova semleges státuszban játszik a tornán. A nyitókörben egyesben 3-6; 1-6-ra kikapott a szlovák Anna Karol-na Schmiedlovától.
 
A női teniszszövetség (WTA) által jelenleg a 11. helyen rangsorolt orosznak azonban még nincs vége a 2023-as francia nyílt teniszbajnokságon, hiszen a női párosban honfitársával, Ljudmila Szamszonovával játszik majd.
 
Orosz játékosok semleges státusza a tenisztornákon
A nemzetközi teniszszabályoknak megfelelően az orosz teniszezők semleges státuszban vesznek részt a tornán.
 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlást adott ki a nemzetközi sportszövetségek számára, hogy az orosz és belarusz sportolók ne vehessenek részt nemzetközi tornákon, Moszkva ukrajnai különleges katonai műveletére hivatkozva.
 
A NOB 2022. február végi ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belarusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.
 
A Női Teniszszövetség (WTA) és a Teniszszakmai Szövetség (ATP) azonban engedélyezte, hogy az orosz és belarusz teniszezők továbbra is részt vehessenek a WTA- és ATP-tornákon, de csak semleges státuszban.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.06.02.)