Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


SOROS GYÖRGY BIRODALMÁT KELL LEGYŐZNÜNK

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban

Törökország az EU kapuja kelet felől. Erdogan török ellenfele Soros György embere volt, pont úgy, mint Magyarországon.


„Brüsszel azt javasolja, hogy tegyük tönkre a családokat azzal, hogy véget vetünk a rezsicsökkentésnek. Olyat kérnek, ami ellen 13 éve folyamatosan harcolok” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban adott interjújában.
 
Hozzátette: ez nem pártpolitikai kérdés, ugyanis egy baloldali kisnyugdíjas sem fizet szívesen többet a rezsiért.
 
Európai ékesszóló blablanyelven meg kell köszönni a jó tanácsokat – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint világossá kell tenni, hogy ezeknek a kérdéseknek az eldöntése nemzeti hatáskör.
 
A 2024-es költségvetéssel kapcsolatban elmondta, a magyar gazdaság érdeke, hogy fegyelmezetten gazdálkodjunk. Háborús idők vannak, védekeznünk kell. Meg kell védeni a munkahelyeket, a nyugdíjak értékét – jelentette ki, hozzátéve, szerinte a családokat is meg kell védeni. „Ha nem lenne háború, akkor ez egy boldogabb költségvetés lenne” – fogalmazott.
 
A miniszterelnök szerint minden cél megvalósítható, ha jól vezetik az országot, és ha jó a pénzügyminiszter. „Utóbbiban szerencsénk van” – vélekedett Orbán Viktor, aki kiemelte: biztonságban érzi az országot, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter hoz döntéseket. A költségvetésről pedig azt is elmondta, azért védelmi jellegű, mert arra számítanak, hogy a háború elhúzódik.
 
 
Az inflációval kapcsolatban elmondta, remélhetőleg már 22 százalék alatt van, várja a friss adatokat. „A háború energiája vitte fel az inflációt, de nem fog lejönni magától, azt le kell törni. Az infláció elleni harc nagy vállalása a kormánynak” – mondta. Orbán Viktor hozzátette, hogy a cél az egy számjegyű infláció. Szerinte a háború elsődleges hatása az energiaárak megnövekedése, és ha nem törjük le az inflációt, akkor a gazdaság sem fog növekedni.
 
Ha a Paksot be tudtuk volna fejezni, akkor hátradőlhetnénk – fogalmazott. Kiemelte: „HA A FENE FENÉT ESZIK IS, AKKOR IS EGY SZÁMJEGYŰRE KELL LEVINNI AZ INFLÁCIÓT”
 
Elmondása szerint jövőre 6 százalékos inflációval számolnak. Ha megkezdődnének a béketárgyalások, akkor könnyebb lenne kezelni az inflációt – vélekedett.
 
A szankciócsomagokkal kapcsolatban elmondta, a háborúnak vannak nyertesei és vesztesei, de a legnagyobbat azok szenvedik, akiknek meghalnak a hozzátartozói. Keleten a helyzet változatlan, a háború durva fázisába lépett – jelentette ki.
 
A miniszterelnök az interjúban reagált arra is, hogy a közelmúltban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt mondta egyik interjújában, hogy háborúban állunk Oroszországgal. Szerinte elment az eszük a baloldali politikusoknak, amikor azt mondják itthonról, a karosszékből, hogy háborúban állunk Oroszországgal. Kinyílik a bicska az ember zsebében.
 
„Az ember tényleg nem talál szavakat. A Vatikán után Törökországban is a békepárti politika győzött” – mondta a miniszterelnök. A "háborúban állunk Oroszországgal" olyan kijelentés, amelyet a második világháború óta épelméjű ember nem enged meg magának - fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette: "kinyílik a bicska az ember zsebében", amikor az ország leggazdagabb városának polgármesteri székéből arról beszélnek "értelmiségi, belvárosi módon", hogy háborúban állunk Oroszországgal.
 
A miniszterelnök azt mondta, mindent meg kell tenni az ukrán ellentámadás megindítása előtt, hogy meggyőzzék a feleket arról, hogy tűzszünetre és tárgyalásokra van szükség, mert "egyébként rengeteg életet fogunk elveszíteni".
Annak a véleményének is hangot adott: közel az idő, amikor az európai vezetők igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak. Kiemelte: nyugati vezetők olyan mértékig lovallták bele magukat abba, hogy az ukrajnai háborút meg lehet nyerni a jelenlegi módszerrel - "az ukránok harcolnak, a Nyugat meg adja nekik a pénzt meg a fegyvert" -, hogy "erről a háborús ösvényről lejönni nagyon nehéz lesz".
 
Ez nem a mi dolgunk; szerintem mi az erkölcsileg és politikailag helyes ösvényen haladunk - fogalmazott a miniszterelnök, annak a véleményének adva hangot, hogy számos nyugati államban "a választásokon az emberek előbb vagy utóbb kikényszerítik a békét", és leváltják a háborúpárti kormányokat.
Egész Európa, az emberek nagy többsége nem áll a háború pártján. Lehet, hogy erkölcsileg igazat ad Ukrajnának, jó okkal mondja azt, hogy Ukrajna a megtámadott fél, Oroszország pedig az agresszor, de hogy mit kell tenni, mit kell és mit szabad vállalni, ebben megoszlik az európai közvélemény - értékelt.
 
Amikor a Magyarország elszigetelését célzó törekvésekről kérdezték, a kormányfő kijelentette, ha "magyar vagy, akkor állni kell a sarat", hiszen országunk történelme azt mutatja, hogy amikor nem álltunk ki az igazunkért, akkor Magyarország mindig rajtavesztett, és elvesztettük az önbecsülésünket, az önérzetünket és magunk előtt is szégyenkeztünk.
 
Most nemzeti kormány van, ilyen nem lesz - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, "baloldali macera mindig lesz", mint például az uniós soros elnökség körüli vita, ám "Magyarországnak a lényeges ügyekkel kell foglalkoznia, jól kell bemutatnia az álláspontját, ott, ahol lehet, lojális együttműködést kell mutatni a többi európai uniós országgal", megtalálva az együttműködés és a saját érdekeink képviselete közötti egyensúlyt.
 
Ma az, amit csinálunk, az az ésszerű európai politikai viselkedésnek a mércéje szerint kialakított magatartás - jelentette ki.
 
Arra is kitért: "óriási megkönnyebbüléssel" fogadta Recep Tayyip Erdogan török köztársasági újraválasztását.
 
Szerinte két dolog van, amit a magyaroknak érdemes tudni:
 
1.Törökország az EU kapuja kelet felől. Erdogan török ellenfele Soros György embere volt, pont úgy, mint Magyarországon. Itt se a baloldalt, hanem Soros György birodalmát kellett legyőzni.
2.Az orosz gáz Törökországon keresztül érkezik, ami Soros György emberének győzelme esetén nem biztos, hogy eljutott volna Magyarországra.
 
A kormányfő úgy látja, hogy Erdogan békepárti. Szerinte Magyarországnak három irányba kell figyelni: Berlin, Moszkva és Isztambul/Ankara. „Ebben a háromszögben kell jól igazgatni a magyarok érdekeit. A legkritikusabb pontot meglepő módon Németország jelenti” – zárta gondolatait Orbán Viktor miniszterelnök.
 
 
Forrás: mti.hu, index.hu
(2023.06.02.)